"Els contes de l’Ona" mostren el dia a dia de les persones amb mobilitat reduïda

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Pau Ricart
 Font:
Font:
 Font:
Font:

"Els contes de l’Ona" mostren el dia a dia de les persones amb mobilitat reduïda

Autor/a: 
Pau Ricart
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Aquests contes pretenen normalitzar la situació de les persones que van amb cadira de rodes, fent visible aquesta realitat.

L'Anna García Galceran, l’autora dels llibres sobre l’Ona, ha creat uns contes on la protagonista és una nena amb cadira de rodes i un pegat a l’ull. Una manera de que els més petits vegin altres realitats que no acostumen a sortir en llibres per a infants

L’autora parteix de la seva pròpia experiència, ja que després de patir una hemorràgia cerebral es va quedar en una cadira de rodes. A partir d'aquest moment es va plantejar crear una historia on la protagonista fos una nena que anés amb cadira de rodes i un pegat a l’ull. Juntament amb la seva germana, van treballar tot el procés de creació del conte, la búsqueda de l’editorial (Stendhal Books) i de l’il·lustrador (Joan Turu).

El llibre està dirigit a tres col·lectius diferents: als nens i nenes que van amb cadira de rodes, per demostrar que no són invisibles i que també poden ser els protagonistes d'una història; als nens i nenes que no estan en contacte amb altres infants que tenen mobilitat reduïda, i als adults, ja que si tenen algun cas aprop, no es sentin desemparats i puguin empoderar-se.

Dos llibres són els que formen actualment la col·lecció dels contes de l’Ona: l’Ona i el seu aniversari, i l’Ona i la pedra màgica. L’autora presenta els llibres en diferents escoles i centres educatius, per tal que els infants i adults coneguin com va néixer aquest projecte i tinguin un contacte directe amb l’escriptora.

Més informació aquí

Afegeix un comentari nou