Els immigrants i la punyetera crisi

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Els immigrants i la punyetera crisi

Resum: 

Aquest és el nom del còmic que SOS Racisme ha realitzat amb la col·laboració de Comissions Obreres i la Confederació de veïns/es de Catalunya per tal de trencar el binomi crisi-immigració de manera amena i pedagògica tot desmontant tòpics com per exemple que totes les ajudes socials són per als i les estrangers/eres.

El còmic ha estat il·lustrat per Alfons López i forma part del material de la campanya de sensibilització “La crisi té uns altres culpables”. Es pot descarregar una còpia en format digital de la pàgina web de SOS Racisme o de la micro-site específica de la campanya: www.lacrisiteunsaltresculpables.org.

Aquest narra en nou historietes les peripècies de l'investigador privat-concertat Felip Marlou en el seu nou cas: investigar les relacions entre la immigració i la crisi econòmica que tant preocupa a la població. Al llarg de les aventures, es promouen idees com que els partits de dretes treuen profit electoral dels sentiments primitius contra els estrangers o que l'esquerra majoritària té una actitud ambigua i poc activa davant els més conservadors.

A més, en l'ultima vinyeta, el còmic promou un exercici de memòria històrica tot recordant la crisi econòmica dels anys 70 que va afectar Catalunya i assenyalant que en aquells moments els immigrants eren els andalusos i els extremenys que van arribar als anys 60. D'aquesta manera, posa en el punt de mira la reflexió entorn si en aquell context algú hagués vist just expulsar de Catalunya aquests col·lectius.

Així doncs, la voluntat d'aquest cómic és evitar que la ciutadania es deixi enganyar per falsos mites i pugui identificar els autèntics problemes i els seus responsables, assumint que tots i totes patim la mateixa crisi econòmica indpendentment del nostre origen.

Afegeix un comentari nou