Els joves autòctons de Badalona cada cop més són usuaris del Banc dels Aliments

 Font:
Font:

Els joves autòctons de Badalona cada cop més són usuaris del Banc dels Aliments

Resum: 

Tretze entitats benèfiques de la ciutat de Badalona, gestionen 340.000 quilos d'aliments procedents del Banc d'Aliments.

El Banc d'Aliments ha duplicat en els últims anys el nombre de beneficiaris d'aquest servei, i també ha passat el mateix a Badalona, on la fundació ja compta amb tretze entitats receptores que reparteixen els aliments que els facilita el Banc d'Aliments per als ciutadans badalonins que més ho necessiten.

El perfil del beneficiari d'aquest servei ha canviat en el darrers temps, i ha passat a ser una persona autòctona, jove i sense recursos. L'atur s'ha acarnissat més en els joves i els que van emancipar-se ara es veuen obligats a tornar, si poden o volen, a casa els pares; d'altres, tot i tenir feina, encara que sigui precària, es troben amb un sou que no cobreix les necessitats bàsiques i d'altres es veuen atrapats pel pagament de la hipoteca que els deixa pràcticament sense recursos. Tots aquests perfils de joves són els nous usuaris del Banc d'Aliments.

Cadascuna de les tretze entitats de Badalona que distribueixen els aliments, els rebens del Banc d'Aliments segons el tipus d'usuari a qui va destinat, així es té en compte si són infants, joves, gent gran, etc. Precisament, s'està treballant en oferir un tipus de dieta equilibrada i ja han aconseguit incorporar entre els seus aliments els excedents de diverses cooperatives agràries.

Afegeix un comentari nou