Els "sense sostre" creixen un 32% en tres anys

Autor/a: 
Comunicació FCVS
 Font:
Font:

Els "sense sostre" creixen un 32% en tres anys

Autor/a: 
Comunicació FCVS

Resum: 

La Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar alerta que la crisi està provocant estralls en el teixit social de la ciutat de Barcelona. El nombre dels “sense sostre“ es dispara. Més de 2.791 persones dormen al carrer i les xifres han crescut en els darrers 3 anys fins al 32%.

El 2008 les persones “sense sostre” eren 2.113 i, actualment, el nombre està en 2.791; les persones que viuen al carrer han augmentat a 27,4%, les persones allotjades són 5,7% i els assentaments han passat de 265 a 695, que suposa un 162,3%.

Les entitats i els serveis socials observen que des de la crisi s'ha donat un augment progressiu del nombre de persones que a la ciutat dormen a la intempèrie, tambè es constata un notable increment de famílies acollides en recursos residencials públics o privats després d'haver perdut la vivenda.

Així ho ha confirmat el resultat del recompte de persones sense sostre que es va portar a terme el 8 de novembre passat a la nit per part d'entitats i del consistori, un estudi que anava precedit per un altre de similar realitzat el 2008 que xifrava en 2.113 el cens de barcelonins sense casa.
Aquesta xifra ara s'ha elevat fins a les 2.791, o sigui, un 32,1% més.

Davant d'aquest increment, el consistori de Barcelona augmentarà els seus recursos amb la posada en marxa d'un nou centre per allotjar-hi famílies i un altre per a persones soles, que obriran abans que s'acabi l'any, segons va anunciar la regidora de Qualitat de Vida, Maite Fandos.

Informe en PDF

Afegeix un comentari nou