‘Els seus drets en joc’, la campanya de recollida de joguines noves, no bèl·liques i no sexistes de Creu Roja

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Un voluntari de la Creu Roja guardant joguines recollides Font: Creu Roja
Un voluntari de la Creu Roja guardant joguines recollides Font: Creu Roja

‘Els seus drets en joc’, la campanya de recollida de joguines noves, no bèl·liques i no sexistes de Creu Roja

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Amb aquesta iniciativa solidària Creu Roja vol recollir i distribuir més de 22.000 joguines noves no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i cooperatives, que fomentin el treball en equip i el desenvolupament de les habilitats socials en infants.

Creu Roja Joventut fa una crida a col·laborar amb la campanya #ElsSeusDretsEnJoc a través de la donació de joguines i de les aportacions econòmiques per comprar els jocs que faltin, perquè a vint dies de la finalització de la campanya encara falten el 35% de les joguines que són necessàries per assolir l'objectiu de l'entitat d'arribar a més de 22.000 infants en situació de vulnerabilitat d'arreu del territori.

Són necessàries joguines noves, ja que nens i nens tenen dret a estrenar-les sigui quina sigui la situació econòmica de les seves famílies, que fomentin el joc cooperatiu, siguin sostenibles i no bèl·liques ni sexistes. Per a infants d’entre 10 i 14 anys és recomanable donar joguines educatives com llibres, jocs de taula interactius i material esportiu. Calen, especialment, joguines per a infants d’entre 0 i 3 anys i de 10 a 14 anys.

El joc, eina per fer front a l'aïllament social

La pandèmia ha agreujat la situació de les famílies més vulnerables, fet que contribueix a l'aïllament social en infants en situació de vulnerabilitat i per això des de Creu Roja aposten pel joc com a recurs per revertir aquest aïllament.

Des de l'entitat entenen el joc com una eina bàsica per tal d'assegurar el desenvolupament intel·lectual i motriu d'infants i joves, com a eix de socialització i per fomentar el treball en equip, l’ajuda mútua, la cooperació i les habilitats socials.

Com col·laborar-hi

Creu Roja ha celebrat durant les últimes setmanes diversos esdeveniments per recollir joguines i sensibilitzar sobre el dret al joc d'infants, com ara concerts solidaris, activitats esportives I paradetes solidàries. Malgrat d'èxit i l’èxit de participació en les activitats per part de la ciutadania, calen més joguines per arribar al màxim d’infants possible.

És possible participar en la campanya consultant el programa d'activitats arreu del territori. Per assolir l'objectiu de la campanya s'han creat diferents canals de col·laboració que faciliten la implicació de ciutadania, empreses, comerços i entitats. 50 punts de recollida de joguines habilitats que es poden trobar al web.

També és possible col·laborar econòmicament des de l’espai segur Fes la teva aportació! i seguint els passos.

Afegeix un comentari nou