Engeguem una campanya d’acció humanitària a Palestina

Associació Catalana per la Pau
 Font: ACP
Font: ACP

Engeguem una campanya d’acció humanitària a Palestina

Associació Catalana per la Pau

Resum: 

A Palestina hi ha una necessitat urgent d’ajut humanitari per tal de fer front als impactes de la crisi actual, però també per tal de respondre a les necessitats que vindran derivades d'aquesta crisi.

La població de Gaza viu una crisi humanitària crònica causada per un setge des de fa més de 15 anys. La destrucció sistemàtica de les seves infraestructures i el genocidi vers la seva població per part del govern d’Israel incompleix de forma reiterada el Dret Internacional Humanitari. Des de principis d’octubre del 2023, aquesta situació s’ha agreujat provocant una crisi humanitària sense precedents amb la destrucció massiva a tota la Franja. Per donar resposta a aquesta situació, des de l’Associació Catalana per la Pau engeguem una campanya de solidaritat amb la població de Gaza.

La Franja de Gaza -amb una població de poc menys de dos milions d’habitants, la meitat dels quals són infants, i amb una de les densitats de població més altes del món-, des de l’any 2007, ha estat sotmesa a un setge total amb un bloqueig per terra, mar i aire. Des de l’octubre del 2023, l’ofensiva israeliana ha imposat el bloqueig de l’entrada d’aliments, combustible i assistència humanitària; el tall d’electricitat i aigua, i ha agreujat encara més les condicions de les persones que hi sobreviuen.

Paral·lelament, a Cisjordània s’ha incrementat exponencialment la violència; les incursions militars israelianes són gairebé diàries i els atacs violents dels colons a la població palestina augmenten dia a dia. Les batudes, enfrontaments, detencions extrajudicials, demolicions de cases i desplaçaments forçats per part de l’estat d’Israel són constants. Multitud de carreteres romanen tallades, s’han augmentat els llocs de control desplegats per l’exèrcit israelià, així com controls militars i el trànsit constant de tropes. Només en el darrer mes d’octubre, hi ha més de 100 víctimes mortals, més de 2.000 ferides i més de 1.200 persones han estat detingudes.

La campanya d’acció humanitària donarà suport a la feina de la nostra entitat sòcia local Palestinian Medical Relief Society (PMRS), que ofereix atenció a les persones greument ferides pels atacs d’Israel. Amb això, volem enfortir les capacitats dels serveis mèdics, els equipaments i els materials sanitaris necessaris davant la situació d’emergència.

Més informació sobre la campanya i com fer una donació aquí.

Afegeix un comentari nou