Enguany la Fira d'Economia Solidària de Catalunya serà virtual
La IX edició de la FESC serà virtual i vol mostrar com l’economia social i solidària està contribuint a la transició ecosocial que necessita el planeta per tal de donar resposta a la crisi climàtica i socioambiental que estem vivint.
Amb motiu de la incertesa causada per la situació sanitària actual, el FESC 2020 tindrà enguany una durada d'un mes. Se celebra del 23 d’octubre al 22 de novembre i tractarà sobre els projectes, eines i mecanismes que es desenvolupen en l'entorn de l'economia solidària incorporant una perspectiva ecològica.
Sota el lema "Volem aire fresc", es tractaran temes molt diversos tenint en compte la perspectiva de productores i consumidores així com temes relacionats amb la sostenibilitat de la vida i les cures, la feminització de la gestió, l'ecofeminisme, els drets humans, les lluites ecologistes, la justícia social, la sostenibilitat i el canvi de valors, la transició ecosocial, les polítiques públiques, la gestió comunitària, etc.
Per dur a terme un esdeveniment d'aquesta envergadura s'habilitarà web interactiu per permetre una experiència de passeig per les iniciatives de tots els sectors econòmics, i sobretot, un espai per a cada expositora on penjar fotos de productes i serveis, vídeos de presentació i una secció específica d’ofertes durant la FESC. Es podran realitzar visites acompanyades virtualment segons itineraris durant el cap de setmana tradicional de la FESC, el 24 i 25 d’octubre. El nou web incorpora, a més, un espai amb ofertes i demandes per facilitar intercanvis pràctics entre organitzacions i per continuar treballant la intercooperació.
Si les mesures sanitàries ho permeten, durant el primer cap de setmana, el de clausura i a l’intermig, s’oferiran activitats de taules rodones, musicals i escèniques amb aforament limitat i retransmissió en directe a través del web. A més, es compta amb la participació de ponents internacionals.
El model androcèntric extractivista basat en el capitalisme és el principal causant del canvi climàtic i la injustícia social i ambiental actuals, afectant de formes molt desiguals a la població mundial en una intersecció de vulnerabilitats. Arribats a aquest punt no podem posar en dubte ni restar passives davant el caràcter biocida d’aquest model que destrueix ecosistemes sencers i desequilibra un ordre natural simbiòtic del qual depenem. La pandèmia del COVID19 que ens ha sacsejat enguany és un dolorós exemple de les conseqüències d’aquest desequilibri.
Calen noves i altres formes d’actuar a nivell creatiu, inspirador i col·lectiu per fer front a la tal de fer front a la crisis socio-ecològica que vivim i amb les que puguem dur a terme les activitats productives, reproductives i de cures sense malmetre el nostre entorn natural, i reconeixent i respectant les diferents formes de vida.
La Fira d’Economia Social i Solidària està organitzada per la Xarxa d'Economia Solidària (XES) membre de Barcelona + Sostenible.
Afegeix un nou comentari