L’ADEDCOM de Reus denuncia la persecució política del seu president

Ravalnet
Concentració en suport de Mohamed Said Badaoui a Reus el dilluns 8 d'agost. Font: ADEDCOM
Concentració en suport de Mohamed Said Badaoui a Reus el dilluns 8 d'agost. Font: ADEDCOM

L’ADEDCOM de Reus denuncia la persecució política del seu president

Ravalnet

Resum: 

Entitats antirracistes donen suport al líder de l’Associació per la Defensa dels Drets de la Comunitat Musulmana de Reus Mohamed Said Badaoui, que ha rebut una ordre d'expulsió policial.

El president de l’Associació per la Defensa dels Drets de la Comunitat Musulmana (ADEDCOM) de Reus, Mohamed Said Badaoui, ha rebut una ordre d'expulsió de la Policia Nacional. Així ho ha denunciat fa uns dies la mateixa entitat, que assegura que l'acusació era per fets relacionats amb la seva llibertat d'expressió i opinió, i el seu dret a associar-se.

A més, afirmen que s'havia limitat el seu dret a una defensa justa en haver citat Badaoui un divendres d'agost i donant-li 48 hores per presentar al·legacions.

"Creiem que la intenció última d'emprendre un procediment administratiu d'expulsió en aquestes circumstàncies i sense garanties és silenciar les veus dissidents que denuncien dia a dia el racisme institucional, la islamofòbia i les vulneracions de drets reconeguts", assenyalen en el comunicat en el qual afegeixen que consideren que la sol·licitud de Badaoui de la nacionalitat espanyola ha desencadenat els fets.

Ja que se l'acusa d'utilitzar el dret a l'associació per aconseguir els seus objectius i interessos i "redirigir tot tipus de reivindicació religiosa a un terreny aliè al pactat entre l'Estat i la Comissió Islàmica d'Espanya", l'entitat considera que el cos policial de l'Estat acusa totes les persones que la conformen.

Així, exigeixen l'anul·lació del procediment perquè "les falses acusacions es basen en reunions públiques arxiconegudes (...) i en publicacions a les xarxes socials que no representen cap perill per la societat.

Suport de les entitats antirracistes

Entitats com la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) de Reus, el Sindicat d'Habitatge de Reus i l'Institut de les Desigualtats li han donat suport en una concentració aquest dilluns 8 d'agost sota el lema "L'activisme i la llibertat d'expressió no són delictes" i han qualificat els fets de persecució política.

Afegeix un comentari nou