Es constitueix el Consell de la Discapacitat de Catalunya

FCVS
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Es constitueix el Consell de la Discapacitat de Catalunya

FCVS

Resum: 

El nou organisme serà una eina de diàleg i de treball conjunt de la Generalitat i les organitzacions i entitats locals que treballen per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

L'any 2013 les entitats que vetllen pels drets de les persones amb discapacitat van aconseguir aprovar la creació d’un Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT), un òrgan format per membres del sector social i de la Generalitat per vertebrar i acordar polítiques per al col·lectiu. Dos anys després, el CODISCAT per fi és una realitat.

Adscrit al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el CODISCAT ha estat una demanda històrica de les entitats i la seva creació és fruit de més de dos anys de treball conjunt de l'administració catalana i les organitzacions catalanes de la discapacitat després que l'estiu de 2012 el COCARMI proposés la seva creació al Full de Ruta de la Discapacitat 2012 - 2015 que va presentar a l'expresident de la Generalitat, Artur Mas.

El nou organisme vol ser una eina de diàleg i de treball conjunt de les organitzacions de la discapacitat i dels departaments i entitats locals que treballen per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, on les entitats que l’integren seran consultades pel Govern en tots aquells programes i recursos que desenvolupin per millorar l’atenció del col·lectiu. El Consell és una oportunitat única d’abordar de manera global i transversal les iniciatives relacionades amb la discapacitat. El nou organisme és qui té la responsabilitat de deliberar sobre les polítiques que gestiona el govern sobre discapacitat en àmbits molt diversos com la discriminació, l'autonomia de les persones del col·lectiu, el seu apoderament o l'exercici de drets i llibertats.

El CODISCAT l'encapçala el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i té dues vicepresidències: una que representa els departaments de la Generalitat i una altra que agrupa totes les entitats. Les vocalies segueixen la mateixa línia: hi ha 13 de la Generalitat que representen els seus diferents departaments i 12 més que són representants de les entitats del col·lectiu arreu del país.

El president del COCARMI i vicepresident segon del CODISCAT, Antonio Guillén ha celebrat la creació d’aquest nou òrgan i ha assegurat que "és un pas endavant en el reconeixement dels drets de les persones amb discapacitat i la seva efectiva integració en tots els àmbits de la societat". En aquest sentit, Guillén presentarà l’Acord de prioritats en favor de les persones amb discapacitat consensuat per les deu federacions que integren el comitè. Al seu torn, la vicepresidenta primera del consell i consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, presentarà les línies estratègiques en les polítiques adreçades a les persones amb discapacitat.

Afegeix un comentari nou