El Cos Europeu de Solidaritat pretén implicar als joves en projectes socials i humanitaris

FCVS
Autor/a: 
Alba Pueyo

El Cos Europeu de Solidaritat pretén implicar als joves en projectes socials i humanitaris

Autor/a: 
Alba Pueyo
FCVS

Resum: 

Es tracta d’una iniciativa de la Comissió Europea, dirigida a joves d’entre 17 i 30 anys, que permet fer estades de 2 a 12 mesos en projectes impulsats per ONGs.

La Comissió Europea ha presentat el Cos Europeu de Solidaritat, una iniciativa per fomentar la participació dels joves en programes de caràcter social i/o humanitari a partir d’estades que poden anar de 2 a 12 mesos en els seus propis països o bé a l’estranger. Aquestes estades els permetran adquirir experiència i competències professionals mitjançant noves oportunitats i realitzant una contribució important a la societat. L’objectiu que la institució europea es proposa fins al 2020 és el de mobilitzar 100.000 joves.

El cos europeu de solidaritat té dues línies d’actuació complementàries. Per una banda, la vessant relacionada amb el voluntariat ofereix als joves l’oportunitat de cobrar una beca i fer serveis de voluntariat a temps complet. Per altra, la vessant laboral ofereix als joves oportunitats laborals o períodes de pràctiques en un ampli ventall de sectors que fan activitats de solidaritat i necessiten joves amb consciència social i molt motivats.

D'aquesta manera, els joves que hi participin podran implicar-se en un ampli ventall d’activitats de diferents àmbits com ara: educació, salut, integració social, assistència en el subministrament d’aliments, construcció d’allotjaments i refugis, recepció, suport i integració d’immigrants i refugiats, protecció mediambiental o prevenció de desastres naturals.

Aquesta iniciativa té com a precedent una proposta molt similar, que la mateixa institució ja va presentar el 2012, sota el nom de Cos Voluntari Europeu d’Ajut Humanitari. Aquesta se centrava en atendre les necessitats fora de la Unió Europea. No obstant això, el programa actual, a diferència del seu antecedent, afegeix l’opció d’aconseguir una feina en el sector i no només un voluntariat.

Tots els joves interessats en el programa poden inscriure’s a la web habilitada pel projecte.

Més oportunitats pels joves

Paral·lelament a aquest programa, la Comissió Europea ha presentat un paquet de mesures per millorar les oportunitats dels joves europeus, a través de la consolidació del Pla de Garantia Juvenil, així com la presentació del programa de mobilitat ‘Eramus Pro’, una nova activitat en el marc del programa Erasmus+, per donar suport a la formació professional de llarga durada a l'estranger.

Per més informació del projecte podeu consultar el següent enllaç.

Afegeix un comentari nou