Es presenta la campanya #CannabisResponsable

Unió de Pacients per la regularització del cànnabis - UPRC
Autor/a: 
Josep V. Marín
Presentació de la campanya #CannabisResponsable Font: Unió de pacients per la regulació cànnabis
La taula en un moment de la presentació, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.
#ConsumoConDerechos #CannabisResponsable Font: Unió de pacients per la regulació cànnabis
S'ha presentat la campanya #ConsumoConDerechos #CannabisResponsable.
Cristóbal Cuadra UPRC Font: Campanya #CannabisResponsable
Cristóbal Cuadra, usuari medicinal, UPRC, participa en la campanya
Membres de la UPRC mostren diferents tipus de consum del cànem terapèutic Font: UPRC
Membres de la UPRC mostren diferents tipus de consum del cànem terapèutic Font: UPRC

Es presenta la campanya #CannabisResponsable

Autor/a: 
Josep V. Marín
Unió de Pacients per la regularització del cànnabis - UPRC

Resum: 

Enmig de ple debat sobre la regulació del cànnabis, del seu consum terapèutic, o del consum recreatiu, associacions cannàbiques presenten una campanya a favor que es permeti per llei el seu ús.

La Federació d’Associacions d’Usuaries de Cànnabis de Catalunya i la FEDCAT (Federació d'Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya), que treballa en la regulació d’aquestes associacions, han presentat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona la campanya #CannabisResponsable, en què s'explica la criminalització de l'ús medicinal de cànnabis, un ús que ha mostrat eficàcia en alguns camps terapèutics. És clar, amb discrepàncies científiques. La Unió de Pacients per la Regulació del Cànnabis (UPRC) ha participat en la campanya i en la seva presentació.

No per discrepàncies sobre les possibilitats terapèutiques, sinó perquè són resultats de diferents línies d’investigació, s’han publicat recentment estudis que associen l’anomenat TDAH, un trastorn amb base genètica, que predisposa a l’ús de cànem. En qualsevol cas, com afirma el doctor Albert Estrada, especialista en bioquímica clínica i metge de capçalera d’alguns pacients, en aquesta entrevista que li vam fer l’any passat, el potencial farmacològic dels cannabinoides està encara per explorar. Queralt Prat, membre fundador de la UPRC ens explica sobre l’associació de factors genètics i cànnabis: ‘Entenc que va en línia també amb les investigacions de Ethan Russo, que associa el fet que el cànnabis funcioni amb efectes positius en fibromiàlgia, migranya, i síndrome d’intestí irritable, que son malalties que no responen bé als tractaments actuals, i apunta a la possibilitat d'una deficiència del sistema endocannabinoide, a la que l'administració de fitocannabinoides donen solució’. Cristóbal Cuadra, també de la UPRC va explicar que ‘Voldria haver descobert el cànnabis abans i m’hagués estalviat el dolor innecessari’, i al voltant de l’estigma del seu ús, ‘quin tipus de persona pot dir-me a mi com pal·liar el meu patiment personal.

L'objeciu de la campanya: 'El marc prohibicionista genera una situació de forta inseguretat jurídica per als consumidors de cànnabis, així com en algunes ocasions arriba a criminalitzar persones que han format part de la Junta d'associacions de consumidors de cànnabis. La campanya dóna visibilitat a aquesta realitat i genera un marc de defensa dels drets de les persones consumidores, en un marc d'exigència de regulació responsable del cànnabis.' Han fet aquest vídeo de presentació de la iniciativa.

Afegeix un comentari nou