7 agendes solidàries per organitzar el 2019

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Júlia Hinojo
L'Agenda Llibertària finançarà projectes de Centre d’Estudis Josep Ester Borràs i l’Ateneu Columna Terra i Llibertat.  Font: Llibertària
L'Agenda Llibertària finançarà projectes de Centre d’Estudis Josep Ester Borràs i l’Ateneu Columna Terra i Llibertat. Font: Llibertària.
L'agenda menstrual que ha dissenyat l'artivista catalana Zinteta.  Font: Zinteta
L'agenda menstrual que ha dissenyat l'artivista catalana Zinteta. Font: Zinteta.
Aquesta agenda l'han dissenyat i fabricat treballadors/es de Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca (Prodis). Font: Prodis
Aquesta agenda l'han dissenyat i fabricat treballadors/es de Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca (Prodis).

7 agendes solidàries per organitzar el 2019

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Coneix alguns dels productes que han dissenyat entitats i artivistes per visibilitzar causes socials i finançar projectes.

Ja és l’època de l’any en què cal anar buscant l’agenda ideal amb la qual ens organitzarem els dies i les setmanes durant el proper any. El 2019 és a tocar i diferents entitats i artivistes –artistes i activistes– ja han posat a la venda diverses publicacions.

Us presentem un seguit d’agendes solidàries que serveixen per visibilitzar causes socials i per finançar projectes d’entitats sense ànim de lucre.


Dona oportunitats laborals a persones amb trastorns de salut mental

Aquesta agenda és personalitzable. Pots decidir l’idioma, l’estil de l’interior i, fins i tot, el nom de la portada. És un producte dissenyat i manipulat al Centre Especial de Treball d’Apunts, on es donen oportunitats laborals a persones amb trastorns de salut mental.

Apunts és l’empresa d’economia social de la Fundació Joia, entitat sense afany de lucre especialitzada en salut mental.

L’empresa està formada per un equip de més de 80 professionals, dels quals un 80% són persones amb certificat de discapacitat per trastorn de salut mental i reben una formació laboral constant.


Agenda menstrual

L’agenda menstrual inclou una guia amb informació escrita i classificada sobre el cicle menstrual, diagrames lunars i espais de reflexió que serveixen per portar un registre diari dels canvis físics i emocionals que experimenten les dones segons el moment del cicle.

Alguna vegada t’has sentit inestable? Una setmana ets molt feliç i la següent estàs superxof? Aquesta agenda, dissenyada per l’artivista Zinteta, anima totes les dones a descobrir-se.

A l’agenda s’explica el funcionament del cos menstruant, el procés del cicle, els rituals de lluna, alternatives ètiques, remeis naturals, ‘coaching’ menstrual, il·lustracions, poesies, bibliografies i consultes d’interès, i molt més.


‘Vintage’

Aquesta agenda l’han fabricat els treballadors i treballadores del taller de Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca (Prodis), una entitat que treballa per l’assistència i promoció integral de persones adultes amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisi cerebral.

La portada és un mapa d’Europa amb efecte ‘vintage’. L’agenda inclou molts extres, com enganxines divertides, una pàgina al final per a una recepta i una butxaca per posar-hi targetes o fulletons, entre d’altres. També té llistes de viatges, planificadors, notes...


Agenda per als drets humans

Amnistia Internacional vol recaptar fons a través de la venda d’una agenda que destaca per les seves fotografies. Les imatges són camins que tenen l’objectiu d’inspirar i de defensar els drets humans, la tasca principal de l’ONG, que fa prop de 60 anys que treballa per reivindicar un futur millor.

L’agenda inclou detalls com una portada personalitzable, una banda elàstica per tancar-la, un regle amb funció de marcapàgines i vull làmines separadores. Els textos estan en català, castellà, gallec i euskera.


Cuidar el medi ambient i la salut

La meitat dels beneficis aconseguits amb aquesta agenda aniran destinats a la investigació contra el càncer. El producte està dissenyat per dos emprenedors amb consciència mediambiental i impulsat a través d’una campanya de micromecenatge.

L’agenda proposa 12 reptes diferents que ajuden a cuidar del medi ambient i de la nostra salut. Cada mes tracta un tema diferent i mostra alguns detalls que, per costum, realitzem sense adonar-nos, i que podríem millorar.

L’agenda es basa en una regla que defensen diversos experts. Si durant 21 dies seguits repetim una acció, el cervell ho interpreta com una cosa pròpia i s’acaba convertint en un hàbit més.


Contra l’autoritarisme

Aquest any, l’Agenda Llibertària servirà per finançar l’autogestió dels projectes del Centre d’Estudis Josep Ester Borràs i l’Ateneu Columna Terra i Llibertat. Les dues entitats lluiten contra l’autoritarisme i ofereixen material divulgatiu sobre moviments anarquistes.

La publicació compta amb un disseny basat en el blanc, el negre i el vermell. Per a més informació, cal enviar un correu electrònic a agenda@berguedallibertari.org.


Per la integració del col·lectiu gitano

La Fundació Secretariat Gitano publica una agenda solidària dedicada a visibilitzar la diversitat de les dones gitanes i a reivindicar els seus drets i les seves oportunitats per a un futur millor.

L’agenda permet organitzar-se dia a dia des de gener fins a desembre a través d’una classificació per setmana. Té espai per a notes, contactes i informació personal.

Afegeix un comentari nou