De les aules a la realitat social

Fundació Autònoma Solidària
Estudiants universitaris durant una classe a la UPF. Font: UPF
Estudiants universitaris durant una classe a la UPF. Font: UPF
Imatge del Campus Poblenou de la UPF. Font: UPF
Imatge del Campus Poblenou de la UPF. Font: UPF

De les aules a la realitat social

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Un centenar d’alumnes del grau en Comunicació Audiovisual de la UPF col·laboren amb entitats socials catalanes per ajudar-les a donar-se a conèixer, captar voluntariat i recaptar fons.

Utilitzar el coneixement i la vitalitat del jovent universitari per donar un cop de mà a les entitats socials i de retruc, adquirir experiència, és la iniciativa que han dut a terme estudiants del grau en comunicació audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra.

Els i les alumnes han col·laborat amb 23 associacions de l’àmbit social elaborant productes publicitaris com ara vídeos promocionals, imatge gràfica, cartells, campanyes per a ràdio, interactius o organitzant petits esdeveniments solidaris. Accions destinades a cobrir necessitats de comunicació per les quals no tenen recursos així com ajudar en la captació de voluntariat o de fons.

En total, hi han col·laborat 23 entitats amb compromís social en diversos àmbits d’acció: inclusió i immigració, infància, medi ambient i animals, joventut, salut mental, dependències i addiccions, dones i LGTBI, malalties i gent gran.

L’aprenentatge servei a les universitats

Els diversos projectes s’emmarquen dins l’assignatura Advertising Communication, impartida per Sara Vinyals, professora del Departament de Comunicació de la UPF.

L’objectiu de l’assignatura és introduir l’alumnat en les dinàmiques del món publicitari a partir de la metodologia docent d’Aprenentatge Servei. Els i les estudiants s’impliquen en projectes reals i de repercussió social i hi apliquen els continguts que s’han presentat a les classes. D’aquesta manera, no només adquireixen coneixements sinó que aprenen a transferir-los a la realitat, a la vegada que es desperta en ells i elles el sentit de la responsabilitat social.

Es tracta del tercer curs acadèmic que posa en marxa aquesta metodologia docent, gràcies a la implicació del CLIK (Center for Learning Innovation and Knowledge). Una aposta per impulsar una docència que no només promogui aprendre per aprendre sinó que motivi l’alumnat a aprendre per emprendre.

Actes de sensibilització al Campus del Poblenou

Dins d’aquest model d’aprenentatge, diversos grups d’alumnes han organitzat esdeveniments solidaris al campus del Poblenou de la UPF. Sense anar més lluny, des del 4 de març i fins que finalitzi la setmana, s’ha instal·lat un contenidor d’Arrels Fundació per recollir productes d’higiene i ajudar les persones sense sostre.

D’altra banda, el 7 de març té lloc un acte per conscienciar el públic universitari sobre l’abús sexual a menors, col·laborant amb la Fundació Vicki Bernadet.

Afegeix un comentari nou