Europa es mou contra l’atur juvenil
Comparteix
La Comissió de Cultura i Educació del Parlament Europeu presenta una sèrie de mesures per millorar l'educació i l'ocupació del jovent europeu.
La taxa d’atur entre joves europeus de 18 a 25 anys és del 20,4% la qual cosa representa 5,2 milions de persones. D’entre els que treballen, més de la meitat ho fan amb contractes temporals.
Pel que fa a l’educació, el 31,1% dels joves europeus té una llicenciatura universitària mentre que aquesta xifra s’eleva al 40% en el cas dels Estats Units i al 50% en el de Japó.
El passat 12 d’abril, la Comissió de Cultura i Educació del Parlament Europeu va presentar una sèrie de mesures per millorar aquestes dades:
- Reduir l’abandonament escolar: la Comissió de Cultura demana als estats membre que prenguin les mesures necessàries per combatre l’abandonament escolar amb l’objectiu que el percentatge d’europeus que no tenen com a mínim l’educació secundària es pugui reduir d’un 15 a un 10%
- Fomentar la formació professional i les practiques d’empreses per afavorir que les persones sense titulació universitària puguin accedir a una feina a través de l’aprenentatge i pràctiques en empreses.
- Fer més atractiu l’ensenyament superior amb l’objectiu que, l’any 2020, 4 de cada 10 europeus hagi cursat estudis universitaris. Per això, es proposa modernitzar els programes d’estudis i el sistema de finançament dels centres.
- Fomentar una Tarja de mobilitat per aprendre un ofici allà on se’n trobi la millor impartició.
- Passaport europeu d’habilitats: enguany es proposarà el document Europass com a base per fer que les capacitats de cada persona es vegin reflectides d’una forma similar als Estats membres de la Unió.
- La teva primera feina: és un programa pilot per ajudar els joves a iniciar la seva experiència laboral al país on les seves capacitats siguin més ben valorades.
- Garantia juvenil: per evitar que la poca experiència dels joves jugui en la seva contra a l’hora de buscar feina, la UE proposarà que els serveis públics d’ocupació s’assegurin que els menors de 25 anys treballin o bé estudiïn.
- Observatori europeu d’ofertes de feina: l’Observatori pararà especial atenció a les tendències del mercat laboral dels països de la Unió per reforçar la tasca de les agències d’ocupació.
- Finançament mitjançant les beques Erasmus, Leonardo da Vinci o Comenius.
Afegeix un nou comentari