Arrenca la Fira d'Entitats Socials i de Cures a Salt

Coordinadora ONG Solidàries
Autor/a: 
Coordinadora d'ONG Solidàries
La Solidària. Fira d'Entitats Socials i de l'àmbit de cures Font: Coordinadora d'ONG Solidàries
Cartell de La Solidària. Font: Coordinadora d'ONG Solidàries
La Solidària tindrà lloc el 30 de novembre a la Factoria Cultural Coma Cros de Salt. Font: Coordinadora d'ONG Solidàries
La Solidària tindrà lloc el 30 de novembre a la Factoria Cultural Coma Cros de Salt. Font: Coordinadora d'ONG Solidàries

Arrenca la Fira d'Entitats Socials i de Cures a Salt

Autor/a: 
Coordinadora d'ONG Solidàries
Coordinadora ONG Solidàries

Resum: 

La Coordinadora d'ONG Solidàries posa en marxa La Solidària, una Fira d'Entitats en l'àmbit social i de cures que tindrà lloc el 30 de novembre.

La Solidària neix de la mà de la Coordinadora d'ONG Solidàries per facilitar l'intercanvi entre estudiants i entitats de cara a generar oportunitats laborals en aquest sector i millorar així, la intervenció i el treball comunitari als nostres barris.

El proper dimecres 30 de novembre, 13 entitats de la Coordinadora participen en una fira adreçada a estudiants i professorat dels cicles formatius de Grau Mitjà i Superior d'Animació Sociocultural i turística, Educació Infantil, Integració Social i Atenció a les Persones en Situació de Dependència, dels instituts Vallvera, de Salt, i Montilivi i Escola FEDAC, de Girona. La fira es farà en diversos espais de la Factoria Cultural Coma Cros de Salt i s'obrirà a les 9 del matí i s'allargarà fins a les 17h de la tarda.

Entitats arrelades al territori

Les entitats socials de la Coordinadora que participen a la Fira d’enguany són entitats que treballen amb els col·lectius més vulnerables i fràgils de les nostres ciutats i barris: Càritas Girona, Fundació Utopia, ECCIT, Associació per la Cohesió Social d'Arbúcies, Dagua, ASOCOLGI, Casal dels Infants, La Nave Va, Creu Roja, Azahara, Valentes i Acompanyades, Legki Yakaru, 13 entitats molt proactives, necessàries i, a vegades, poc conegudes.

El seu treball diari a places, carrers i dins els mateixos nuclis familiars, sovint ajuden a esmorteir el fort impacte de les successives crisis que han impactat a Catalunya i constitueixen un suport fonamental per a la societat civil i els equips de professionals de l'àmbit social i comunitari, i per a l'administració pública.

La Solidària vol convertir-se en espai de trobada entre aquestes entitats professionals i professionalitzades i les futures i futurs professionals del sector social i comunitari del gironès. L’objectiu doncs, és fer de pont i generar vincles entre estudiants, docents i entitats, dotar d’espais de trobada i coordinació als equips docents i directius que s’acostin a La Solidària, per promoure sinergies entre els diferents instituts del gironès, i en definitiva preparar els èxits d’intervenció i treball comunitari del futur als barris i poblacions gironines per incidir en els drets vulnerats dels seus veïns i veïnes.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou