'Free to be you and me', la guia per a treballar la perspectiva de gènere i LGTBI+

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Nova guia educativa sobre gènere i LGBTI+ Font: SCI Catalunya
Nova guia educativa sobre gènere i LGBTI+ Font: SCI Catalunya

'Free to be you and me', la guia per a treballar la perspectiva de gènere i LGTBI+

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Es tracta d'una guia pràctica aborda la qüestió de gènere des de l’educació no formal.

Aquesta nova guia educativa sobre gènere i LGBTI+ aporta informació bàsica com ara terminologia bàsica però també informació teòrica i de conceptes sobre gènere i sexualitat. A més, inclou informació per crear espais més segurs, un llistat d'enllaços recomanats amb vídeos, pel·lícules, llibres i articles.

La guia conté una sèrie de propostes de dinàmiques i activitats que tracten aspectes com els mètodes i eines de l'educació no formal, gènere, la violència, reflexions sobre històries personals i abusos de poder, estereotips, la violència masclista i la dicotomia drets-privilegis.

Alguns dels objectius de la creació d’aquesta guia pràctica és donar recursos per fer les activitats més inclusives, crear espais de debat i de consciència, donar suport als formadors d’educació no formal així com a joves i els persones coordinadores de projectes/camps de voluntariat internacionals i intercanvis per abordar el gènere i la sexualitat en el seu treball.

Les persones que han elaborat la guia volen animar a les persones que la llegeixin a mantenir un enfocament sexpositiu a través d'una visió anti-vergonya del sexe i una relació sana.

La guia s’emmarca dins el projecte Gendered Realities i ha estat elaborada per l’SCI International amb el suport a Fundació Europea de la Joventut de el Consell d’Europa a través del Programa de Participació de la UNESCO 2018-2019.

El contingut de la guia està basat en el treball de joves que van participar en diverses activitats internacionals sobre gènere. També es basa en les consultes que es van realitzar durant la sessió d’estudi internacional de SCI sobre gènere (Tirana, Albània, 12-17 de febrer de 2019) i en els debats sorgits a tres activitats anteriors finançades per la Unió Europea Programa Erasmus +.

Per a més informació descarrega’t la guia.

Afegeix un comentari nou