Fundació Joia estrena el servei Itínere +45

Fundació Joia
 Font: Can Verdaguer i Ateneu La Bòbila
El projecte destinat a la orientació i el suport en la recerca de noves oportunitats laborals per a persones majors de 45 anys

Fundació Joia estrena el servei Itínere +45

Fundació Joia

Resum: 

Està destinat a la orientació i el suport en la recerca de noves oportunitats laborals per a persones majors de 45 anys amb trastorns de salut mental a Nou Barris.

Ja està en marxa el nou servei de Fundació Joia, Itínere +45, destinat a la orientació i el suport en la recerca de noves oportunitats laborals per a persones majors de 45 anys amb trastorns de salut mental i/o patiment psicològic a Nou Barris, localitzat al Centre Cívic Can Verdaguer i a l'Ateneu La Bòbila. El projecte compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.

Què és Itínere +45?

És un servei d’orientació i suport a la inserció laboral a l’empresa ordinària per a persones de 45 anys o més, que tenen un trastorn de salut mental, i que busquen noves oportunitats laborals. Les persones professionals de Fundació Joia destaquen les fortaleses que han adquirit les persones usuàries amb la seva experiència laboral, desenvolupen noves capacitats, i ajuden a redefinir el perfil professional, per a què es puguin adaptar de forma ràpida a les noves condicions del mercat laboral, i així crear processos d’inserció laboral exitosos.

El servei aplica la metodologia IPS, creada als Estats Units i que Fundació Joia ja ha implementat prèviament en d’altres serveis d’inserció laboral, tant per a persones adultes com per a persones joves. Aquesta nova metodologia es basa en el treball en xarxa amb centres de salut mental per prevenir la cronificació, en el treball en xarxa amb els diferents recursos socials per conèixer i participar a la comunitat, fet que fa que els nostres serveis estiguin ubicats en centres cívics, i tècnica d’inserció laboral Job Match.

El projecte s'ha implantat a Nou Barris, on la taxa d'atur és del 9,5% i l'atur de llarga durada arriba al 42,2%. A més, és un dels districtes amb pitjor índex de renda familiar.

Els programes oferts inclouen les següents actuacions:

  • Orientació professional: Cñarificació de les opcions laborals adequant-les a les capacitat de la persona usuària i a les característiques i possibilitats reals del mercat laboral.
  • Tècniques de recerca de feina: Treball amb les eines per realitzar una recerca de feina efectiva i superar processos de selecció: currículum, cartes de presentació, autocandidatura, entrevistes de selecció i dinàmiques de grup.
  • Alfabetització informàtica per a la recerca: Donar a conèixer les noves tecnologies per a la recerca de feina i d’informació. Es fa èmfasi en les noves tecnologies que poden tenir més èxit en la recerca de feina per a persones de de 45 anys o més.
  • Recerca activa de feina: Espai amb recursos per a la consulta i gestió d’ofertes i suport individualitzat.
  • Prospecció, intermediació i sensibilització amb empreses: S'estableixen acords de col·laboració amb empreses que arriben a esdevenir oportunitats concretes de feina per les persones usuàries del servei.
  • Seguiment a la inserció: Es realitza un seguiment individual durant tot l’itinerari d’inserció laboral i revisem els aspectes més rellevants per afavorir la consecució i manteniment del lloc de treball.

Està dirigit a qualsevol professional de la xarxa pública o privada d'atenció en salut mental, de serveis socials o de les àrees bàsiques d'atenció primària de Nou Barris.

Afegeix un comentari nou