Gairebé 200 persones celebraran el Nadal amb Amics de la Gent Gran

Colectic-comunitari
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Cada any, Amics de la Gent Gran reforça les seves activitats coincidint amb les dates nadalenques. Font: iStock. Font: iStock
Cada any, Amics de la Gent Gran reforça les seves activitats coincidint amb les dates nadalenques. Font: iStock.

Gairebé 200 persones celebraran el Nadal amb Amics de la Gent Gran

Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Colectic-comunitari

Resum: 

Aquest dissabte, 16 de desembre, l’entitat celebra el seu dinar institucional de Nadal a l’Hotel Icària de Barcelona.

Aquest dissabte, 16 de desembre, Barcelona serà seu de diferents dinars de Nadal institucionals organitzats per Amics de la Gent Gran. Aquest acte s'emmarca en les característiques celebracions nadalenques de l'entitat, a les que la Fundació va donar el tret de sortida el passat 2 de desembre amb un dinar a Barcelona, Tarragona, València, Sant Adrià del Besòs i Cornellà.

El dinar institucional central, al que assistiran més de 200 convidades, se celebrarà a l'Hotel Icària de Barcelona i comptarà amb la presència de l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, a més d'altres personalitats públiques i representants d'empreses que han col·laborat amb la Fundació per fer possible les accions de la campanya de Nadal.

La soledat desitjada, el premi que ningú escull

Aquest any, en el marc de la campanya 'Aquest Nadal, et pot tocar a tu', Amics de la Gent Gran vol utilitzar un referent nadalenc tan popular com és la loteria per continuar amb la seva tasca de conscienciació sobre la soledat no desitjada. És per aquest motiu que des de l'entitat es recorda que "milions de persones esperen el sorteig de la Loteria de Nadal amb ganes i il·lusió", però també recorden que "existeix un premi que ningú vol i que no s'escull: la soledat no desitjada".

És precisament per aquest motiu que l'acció principal de la campanya de Nadal és un vídeo protagonitzat per la Maria, una persona gran que forma part de l'entitat, i el Pep, un voluntari, i pretén evidenciar que qualsevol persona pot acabar patint la soledat no desitjada, a més de recordar que, tot i que socialment no es tingui consciència, es tracta d'una situació més comuna del que sembla, que es veu agreujada a l'època nadalenca, unes setmanes que són sinònim de retrobaments i dinars familiars "però que, per a milers de persones grans, significa passar unes dates tan assenyalades únicament acompanyades pels seus records".

Múltiples activitats per celebrar el Nadal en companyia

Com cada any, Amics de la Gent Gran ha reforçat des de mitjan novembre els seus programes d'acompanyament, per fer sentir la tradició de Nadal a totes les persones grans que formen part de la Fundació.

Les accions que s'estan duent a terme des del mes passat inclouen vint-i-cinc dinars de Nadal on prop de 2.000 persones grans i voluntàries podran sentir la màgia d'aquestes festes amb la companyia d'altres, l'entrega de lots de Nadal a totes les persones gran que formen part de la Fundació i altres activitats nadalenques locals, com ara visites a fires, passeigs per contemplar els llums de Nadal de les ciutats, berenars, etc.

Afegeix un comentari nou