#GivingTuesday, la inigualable sensació de donar

FCVS
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

#GivingTuesday, la inigualable sensació de donar

FCVS

Resum: 

Impulsat per 20 de les principals ONG i fundacions del país, Giving Tuesday dóna cobertura a totes les iniciatives socials ja sigui per a la recaptació econòmica, d'aliments, objectes de segona mà o voluntariat.

hi ha 281 entitats (210 l’any passat), el 58% de Catalunya i la majoria 70% de sector social com ara com infancia, exclusió socia i discapacitats, seguir de recerca.
Recaptat avui 64.400€, l’any passat el #GivingTuesday 74.000€, pe tant anem molt millor.
Les grans ONG i fundacions espanyoles han iniciat el compte enrere del #GivingTuesday, el “dimarts solidari” que tindrà lloc el proper 29 de novembre a més de 70 països, com a alternativa solidària al #BlackFriday i el #CyberMonday.

#GivingTuesday és un moviment global que vol que s’incentivin i es multipliquin les donacions a organitzacions no lucratives i promoure el voluntariat. La via per aconseguir-ho és dedicar un dia a tot el món per posar en valor l'acció de donar, ja siguin aliments, diners, temps (voluntariat) o objectes de segona mà. A més, també significa una campanya de sensibilització de la tasca que realitzen les entitats amb forta presència a les xarxes socials i als mitjans de comunicació a escala internacional.

És un moviment obert en el qual participen totes aquelles organitzacions que volen augmentar la seva base sosical, les donacions de béns i serveis, o disposar de més voluntaris per poder col·laborar de manera més activa en la millora de la societat. A través de la plataforma online Giving Tuesday dóna a conèixer a la societat i empreses les oportunitats per cooperar en els diferents projectes.

A menys d'una setmana pel #GivingTuesday, hi ha 281 entitats, el 58% són de Catalunya i la majoria, un 70%, provenen del sector social com ara d'àmbits com l'infància, exclusió social, discapacitat, entre d'altres. Pel que fa a la recaptació ja s'han aconseguit 64.400€.

L’any 2015, el Giving Tuesday va reunir 260 projectes de 210 entitats, 4.800 donants i 405.000 euros, una xifra que les entitats organitzadores confien en poder duplicar enguany. A més, van aconseguir estendre el moviment a través de mitjans online i arribar a ser trending topic durant 5h.

Com col·laborar?

Aquesta campanya compta amb una plataforma online on queden recollits projectes concrets de les organitzacions. El web facilita la cerca dels projectes a través de categories, objectius, organitzacions o províncies.

Els objectius que persegueixen les organitzacions que participen en el Giving Tuesday són totalment diversos. Hi ha entitats que necessiten finançament, ja sigui per mantenir la seva tasca o per fer recerca en el seu àmbit d'actuació.

Per una banda, la captació de fons es pot realitzar a través de la plataforma migranodearena.org, com seria el cas de la Fundació d'Esclerosi Múltiple o les pròpies plataformes de les entitats com Creu Roja o AECC, entre d'altres. Per altra banda, hi ha entitats que realitzen la captació de fons a través de la compra d'un producte com seria el cas d'El Mercat Social.

També es poden trobar projectes on es demanen voluntaris com és el cas del projecte del Gran Recapte d'Aliments o la Federació d'Organitzacions Catalanes de Gent Gran, Dones i Família. O des del Banc de Sang que l'objectiu és incentivar a la donació de sang.

Campanya global a més de 70 països

#GivingTuesday és una campanya global promoguda, entre altres institucions, per l'ONU, a la qual ja s'han adherit més de 70 països i que vol posicionar la cooperació com un valor afegit per a promoure la cultura solidària a Espanya, de la mà d'entitats socials, empreses i de la ciutadania. El #GivingTuesday va arribar a Catalunya l'any passat de la mà d'una vintena d'ONG i entitats socials que van promoure que s'adoptés a la comunitat autònoma

#GivingTuesday va néixer com una alternativa a les campanyes comercials com el #BlackFriday o el #CyberMonday, amb l’objectiu d’impulsar la col·laboració i el voluntariat dels ciutadans amb organitzacions sense ànim de lucre de diferents causes.

Afegeix un comentari nou