Àmbit de la notícia
Social

‘Guanya’t el cel amb el Pare Manel’ s’emet per Internet per entrar a totes les cases

Entitat redactora
FCVS
Autor/a
Sònia Pau
  • Imatge d'arxiu d'una gala de 'Guanya't el cel amb el Pare Manel' amb tot d'artistes a l'escenari.
    Font: Fundació Pare Manel
  • Manel Pousa, el Pare Manel, va morir el setembre passat a l'edat de 75 anys.
    Manel Pousa, el Pare Manel, va morir el setembre passat a l'edat de 75 anys. Font: Barcelona Inclusiva
  • Es poden comprar bosses i samarretes solidàries amb la Fundació Pare Manel.
    Es poden comprar bosses i samarretes solidàries amb la Fundació Pare Manel. Font: Fundació Pare Manel

El festival solidari arriba el 30 de juny a la 25ena edició amb les actuacions d’Estopa, Buenafuente, Latre, Serrat, Novell, Plaza, Neddermann i Manel Fuentes.

“Fem vint-i-cinc anys de la gala amb una edició que és un homenatge a en Manel i a la gent del barri”. Són paraules de la presidenta de la Fundació Pare Manel, Sandra Pardo, que es mostra molt il·lusionada amb la resposta que té la proposta del ‘Guanya’t el cel amb el Pare Manel’ d’aquest any. Serà el primer cop que es farà sense Manel Pousa, que es va morir el setembre del 2020.

La gala que tradicionalment reuneix amistats del Pare Manel es farà el 30 de juny. Totes les actuacions i intervencions ja han estat gravades i es podran seguir a partir de dos quarts de vuit del vespre per Internet. Hi participaran Estopa, Manel Fuentes, Joan Manuel Serrat i Judit Neddermann, Carlos Blanco, Carlos Latre, José Corbacho, Queco Novell i Pep Plaza, Silvia Abril i Andreu Buenafuente i també artistes del Verdum i Trinitat Vella, com Monique Makon i Clara Martín, Mateolika i Herederos del Taxi.

Unes 300 persones podran seguir-lo des d’una pantalla gegant instal·lada a l’aire lliure a la seu del districte de Nou Barris, però la proposta és que entitats, centres cívics i famílies organitzin les seves trobades per veure el festival solidari. “El cel del Pare Manel és al carrer i és al carrer on volem celebrar-ho”, indica Pardo. Com que l’accés a la retransmissió serà gratuït es proposa que es facin donatius a l’entitat, com si fos un espectacle amb taquilla inversa. A més, es poden comprar samarretes i bosses solidàries.

La Fundació fa setmanes que prepara el festival i l’ha anat adaptant a la normativa sanitària per la Covid-19. “D’entrada vam descartar fer-ho en un teatre, com sempre. No ens podíem arriscar i vam optar perquè cadascú es pugui organitzar per veure’l a casa”, explica Pardo. I hi afegeix: “Ens sembla una bona manera per tenir un record col·lectiu per al Pare Manel i els seus inseparables Pepe Rubianes i Carles Flavià”.

Infants del Centre Obert Muntanyès

La gala es va gravar els dies 25 i 29 de maig. El Terrat del grup Mediapro s’ha encarregat de la part tècnica. La pintora Marta Barceló i els infants del Centre Obert Muntanyès han elaborat la serigrafia per il·lustrar aquesta edició del ‘Guanya’t el cel’.

Malgrat ser virtual, la presidenta de l’entitat assegura que manté “tot l’esperit trapella” que li donava el Pare Manel. El ‘Guanya’t el cel’ el van iniciar ell i els seus amics humoristes Pepe Rubianes i Carles Flavià per fer visible la feina de la Fundació amb infants i jovent en situació de vulnerabilitat. L'any passat, per la Covid-19, ja va ser una edició especial enregistrada.

“El festival també té la funció de mostrar que la feina de la fundació segueix, que continuem amb la tasca que va iniciar en Manel”, subratlla Pardo. Ella s’ha posat al capdavant de la presidència, però insisteix durant la conversa que hi ha molta gent que participa per tirar-la endavant i intentar compensar la seva pèrdua, perquè és el que voldria el Pare Manel: “Tot i que ens va marxar el referent, una persona carismàtica, que ocupava tot l’espai, nosaltres hem de seguir, perquè som el seu llegat i continuem amb els seus valors i la seva manera de viure”.

El ‘Guanya’t el cel’ era una cita ineludible per a moltes persones i l’equip que ha agafat les regnes de la fundació confia que aquest any ho torni a ser. “Seguir donant vida a les seves causes és una mica compensar la seva pèrdua i ens dona serenor espiritual”, afirma Pardo.

 

 

 

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari