Haití, un mes després

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Haití, un mes després

Resum: 

Tot i que la població d’Haití ja no surt als diaris, ràdios i televisions, l’ajuda humanitària segueix sent fonamental per atendre els milers de ferits que encara queden i per reconstruir la ciutat de Port-au-Prince, la més devastada pel terratrèmol de 7 graus a l’escala de Richter del passat 13 de gener. El proper divendres 26 de febrer la Fundació Nuestros Pequeños Hermanos organitza un concert benèfic de TwoCats Goospel a Barcelona.

Un mes després que un fort terratrèmol de 7 graus a l’escala de Richter i que la desgràcia dels haitians ocupés pàgines i pàgines de diaris i hores a la ràdio i la televisió, els afectats pel terratrèmol han quedat a l’oblit dels mitjans de comunicació. Els periodistes enviats especials han anat marxant progressivament del país i només hi han quedat els haitians, els cooperants i la destrucció.

Nuestros Pequeños Hermanos, com altres entitats i ONG, segueix organitzant actes benèfics i recollida de diners per enviar a Haití. El proper divendres 26 de febrer a les 21:30h tindrà lloc un concert de TwoCats Goospel a l’Església dels Franciscans menors conventuals (c. Elisa, 23) de Barcelona.

El país està devastat i segueix fent falta molta ajuda, però mica en mica s’avança en l’atenció dels ferits i en la reconstrucció de la ciutat de Port-au-Prince, la capital d’Haití i la que més va patir el terratrèmol.

La Fundació Nuestros Pequeños Hermanos, que treballa a Haití des de 1988, informa de les actuacions que ha fet en aquest primer mes després del terratrèmol.

Actualment hi ha 45 metges voluntaris que estan reforçant la feina del personal empleat que treballa a Haití de forma permanent. Entre tots han atès uns 10.000 ferits i, a més, les cinc clíniques ambulatòries mòbils atenen setmanalment 1.500 persones. Algunes d’aquestes persones tenen fractures òssees des de fa tres setmanes. Nuestros Pequeños Hermanos realitzen 36 cirurgies menors cada dia i s’espera que el volum de cirurgies segueixi igual durant els propers tres mesos.

A banda d’això, la Fundació Nuestros Pequeños Hermanos coopera amb altres organitzacions locals i internacionals distribuint aliments. En un mes han donat aliments a 55.000 persones i diàriament donen menjar a un centenar de nens.

+ info: http://www.nph.org/

Afegeix un comentari nou