III Marxa per una Catalunya sense atur, precarietat, pobresa i desigualtats

Autor/a: 
Toni Téllez
 Font:
Font:

III Marxa per una Catalunya sense atur, precarietat, pobresa i desigualtats

Autor/a: 
Toni Téllez

Resum: 

Aquesta acció ha estat recorrent al llarg de la setmana diverses poblacions de Barcelona, lliurant als representants municipals la seva carta de reivindicacions i trobant-se amb assemblees de ciutadans.

La marxa està recorrent una quinzena de localitats de la província de Barcelona entre els dies 6 i 9 de juliol i compta amb el suport de més de quaranta entitats. Prèviament al seu inici van tenir lloc diversos actes de presentació de la iniciativa.

Els motius que han portat a organitzar aquesta convocatòria es centren en l'actual situació d'atur, desnonaments i talls en els subministraments energètics que pateixen moltes persones a causa de les polítiques d'ajust i austeritat aplicades pels governs. A tot això es sumen la precarització del treball com a conseqüència de l'última reforma laboral i les retallades que estan afectant diversos àmbits.

Les reivindicacions d'aquesta marxa, que porta com a lema «Sense justícia no hi ha pau», queden recollides en els següents punts:

  • Derogació de la reforma laboral i eliminació del sistema de precarietat laboral.
  • Aprovació per part del Parlament de la proposta de llei de la Renda Garantida de Ciutadania i la ILP de mesures d'urgència habitacional i pobresa energètica.
  • Setmana laboral de 30 hores sense disminució del salari.
  • Actualització de les pensions amb l'IPC.
  • Rebuig a l'Associació Transatlàntica de Comerç i Inversió (TTIP).

Al seu pas la III Marxa per una Catalunya sense atur, precarietat, pobresa i desigualtats ha anat lliurant la seva carta de reivindicacions a les noves representacions municipals i s'ha anat trobant amb assemblees de la ciutadania. Dia per dia, aquestes són les problacions que ha recorregut:

  • Dilluns 6: Badalona, Santa coloma de Gramenet, Montcada i Reixac, Granollers.
  • Dimarts 7: Ripollet, Cerdanyola del Vallès, Badía del Vallès, Sabadell, Terrassa.
  • Dimecres 8: Rubí, Martorell, Abrera, Sant Vicenç dels Horts.
  • Dijous 9: L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona.

Una vegada la marxa arribi a Barcelona a les 18:00 hores tindrà lloc una manifestació que anirà des de la plaça de Sant Jaume fins a les portes del Parlament, a on arribarà una hora més tard.

Les entitats que donen el seu suport a la marxa són: Coordinadora d'assemblees de treballadors/es en atur de Catalunya, Assemblea de Barcelona, La Marina-Zona Franca, Badia del Vallès, Cerdanyola-Ripollet, Marea básica, Montcada, Aturats Vallès, Granollers, Prat de Llobregat, Rubí, Santa Coloma de Gramenet, Sant Vicençs dels Horts, Terrassa, Vilanova i la Geltrú; APE, As. Drets Socials, ECAS, Campanya per la setmana laboral de 30 hores, Col.legi Oficial Treball Social, Comissió Promotora ILP Renda Garantida de Ciutadania, Fòrum d'alternatives a l'atur, pobresa i desigualtat, Marea Pensionista, Marxas Dignitat, PAH; CCOO, CO.BAS, FESIM-CGT, IAC, UGT; ACP, Ateneu Zona Franca-La Marina l'engranatge, ATTAC-Acordem, CONFAVC, FAVB, Front Cívic, Xsuc-Socialisme21; Barcelona en Comú, CUP, EUiA, ICV, PODEM, Procés Constituent, PSUC-Viu, Recortes Cero.

Afegeix un comentari nou