Ivan Carrasco: "Amb la pandèmia molta gent va començar a descobrir el gènere fantàstic i de ciència-ficció"

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Ivan Carrasco, director creatiu i de continguts de Starraco Unlimited Font: Starraco Unlimited
Ivan Carrasco, director creatiu i de continguts de Starraco Unlimited Font: Starraco Unlimited
Trobada de Starraco Unlimited Font: Starraco Unlimited
Trobada de Starraco Unlimited Font: Starraco Unlimited
Trobada de Starraco Unlimited Font: Vanesa Pujol
Trobada de Starraco Unlimited Font: Vanesa Pujol
Trobada de Starraco Unlimited Font: Sal Fotografia
Trobada de Starraco Unlimited Font: Sal Fotografia

Ivan Carrasco: "Amb la pandèmia molta gent va començar a descobrir el gènere fantàstic i de ciència-ficció"

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

El director creatiu i de continguts de Starraco Unlimited durant anys ha construït cascos, armadures cosplay, armes de recreació de la saga Star Wars i des de fa dos anys es dedica als esdeveniments.

Què és Starraco Unlimited?

Som una associació sense ànim de lucre que té el propòsit de difondre i promocionar el gènere fantàstic i de ciència-ficció al món del cinema, sèries, còmics , videojocs, manga i anime. Així mateix, busquem potenciar la sociabilitat facilitant espais i esdeveniments lúdics per a les famílies i el públic en general.

La finalitat fonamental de l'associació és donar suport i visibilitzar el treball d'altres entitats sense ànim de lucre, oferint-los espais gratuïts on poden difondre els seus objectius i organitzar activitats a través de les quals puguin recaptar fons, en el marc dels esdeveniments organitzats per l'Associació Starraco Unlimited.

D'ençà que vaig veure la pel·lícula 'Una nueva esperança' de Star Wars em vaig quedar eclipsat. Star Wars sempre ha estat part de la meva vida, de fet no em considero fan. Em considero part de l'univers Star Wars.

Com i quan va néixer?

Els primers passos es van començar a fer a l'esdeveniment Starraco Wars l'any 2017, però legalment es va constituir farà un parell d'anys. Tot i que les persones membres que vam formar l'associació tenim més de quinze anys d'experiència en diferents associacions, al món del cosplay i en la fabricació de Props (elements d'atrezzo).

Com contribueix l'entitat a millorar l'entorn social?

La majoria dels components de l'entitat provenim d'altres associacions benèfiques. Per nosaltres és molt important no deixar mai aquesta feina, per això a tots als nostres esdeveniments deixem espai gratuït per entitats sense ànim de lucre on poden muntar els seus estands, vendre marxandatge per recaptar fons, donar informació de la seva tasca i organitzem tómboles benèfiques on els beneficis es reparteixen entre les diferents associacions participants.

A més, també contacten o contactem amb altres associacions on cedim entrades gratuïtes perquè grups de persones usuàries puguin gaudir dels nostres esdeveniments.

El gènere fantàstic i de ciència-ficció sens dubte està en alça i en un dels seus millors moments, sobretot pel que fa a manga i anime.

Us considereu una entitat friqui?

Nosaltres sempre diem que som una entitat o associació de friquis per friquis, no som una empresa que veu que al friquisme hi ha negoci. Simplement, fem el que nosaltres ens agradaria trobar-nos als esdeveniments.

Us agrada el terme friqui?

No només ens agrada, sentim orgull de ser-ho. Fa temps, que et diguessin friqui era despectiu. No per nosaltres però si per moltes persones que feien servir aquest terme. En canvi, ara ser friqui està de moda.

Per què creieu que és rellevant la tasca que porteu a terme?

Principalment, la nostra missió és que totes les persones que no poden anar als esdeveniments immensos que es fan a Barcelona ciutat puguin fruir de la màgia d'aquest tipus d'esdeveniments. Intentem portar el que li agrada al nostre públic el més a prop possible de casa seva. Però per nosaltres també és rellevant intentar donar un cop de mà a altres associacions que treballen en l'àmbit social.

No només ens agrada ser friquis, sentim orgull de ser-ho.

Quina és la situació actual del gènere fantàstic i de ciència-ficció? Quina repercussió ha tingut la pandèmia?

El gènere fantàstic i de ciència-ficció sens dubte està en alça i en un dels seus millors moments, sobretot pel que fa a manga i anime. No tan sols per tot el material cinematogràfic i de sèries que està sorgint últimament, sinó que amb motiu de la pandèmia moltíssima gent, que no estava ficada del tot en aquest món, va aprofitar que ens van tancar a casa per començar a descobrir tot el que hi ha darrere d'aquest univers tan longeu.

El següent vídeo mostra informació sobre la tasca de l'entitat a Starraco Unlimited:

Afegeix un comentari nou