Joves pel Demà: projectes per un món millor

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
Els Premis ‘Joves pel Demà’ conviden al jovent a ser protagonistes d'accions transformadores. Font: Fundesplai. Font: Font: Fundesplai.
Els Premis ‘Joves pel Demà’ conviden al jovent a ser protagonistes d'accions transformadores. Font: Fundesplai.
els projectes han d’estar estretament relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Font: Fundesplai. Font: Font: Fundesplai.
Els projectes han d’estar estretament relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Font: Fundesplai.

Joves pel Demà: projectes per un món millor

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

El premi impulsat per Fundesplai vol reconèixer les iniciatives del jovent que estiguin relacionades directament amb els ODS.

Fundesplai, amb el suport del diari Ara, ha engegat els premis ‘Joves pel Demà’. Tal i com diu Marc Alcaraz, cap d'Estudis del Centre de Formació Fundació Catalana de l'Esplai, l’objectiu és reconèixer els projectes del jovent per fer del món un lloc millor.

“La idea és mobilitzar a joves entorn dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Pensem que els ODS són un repte global i el jovent ha de ser un dels principals agents que ho ha de liderar”.

La iniciativa va dirigida a persones joves d’entre 13 a 17 anys residents a Catalunya. Els guardons premiaran els 5 millors projectes presentats en format d'un vídeo de fins a 3 minuts per grups d'entre 2 i 6 joves i les candidatures es podran presentar fins el 15 de desembre de 2020 al web del concurs.

ODS

Els Premis ‘Joves pel Demà’ conviden al jovent a ser protagonistes d'accions transformadores i pretenen reconèixer les idees de moltes i molts d'ells per millorar les seves comunitats des d'una gran diversitat d'espais.

Per aquest motiu, els projectes han d’estar estretament relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), les fites globals de Nacions Unides que esdevenen un marc d'actuació global perquè les dimensions socials, ambientals i educatives s’entrellacen.

"La idea és que totes les iniciatives girin entorn dels ODS, sent conscients que no són reptes independents, sinó que actuen amb transversalitat respecte els altres objectius”, apunta Alcaraz.

Compromís amb l’educació i la sostenibilitat

La convocatòria dels premis s'emmarca en la missió de Fundesplai, que inclou l’educació dels nois i noies i la millora de la sostenibilitat i la promoció de la ciutadania activa, a través del desenvolupament de programes i accions per afavorir la participació i inclusió del jovent i la millora del planeta.

“Volem reforçar la iniciativa dels i les joves, posar el fil a l’agulla i que tinguin autonomia per engegar el projecte i treballin en el valor de la utopia per canviar el futur”, remarca Alcaraz.

“En la línia dels valors de Fundesplai, volem posar el jovent al centre i que el premi estigui a l’abast de tots i totes, grups d’escoles, esplais o qualsevol grups d’amics. Sí que hi ha d’haver un representant major d’edat perquè darrere hi ha un premi econòmic, però volem que els i les joves siguin els protagonistes i que gestionin ells mateixos els projectes”, afegeix el cap d’estudis.

Premis

Cadascun dels cinc grups finalistes guanyarà una estada formativa de cap de setmana amb la participació de persones expertes en els àmbits de la sostenibilitat, l’acció social i la comunicació.

A més, rebran una aportació de 300€ perquè el grup pugui iniciar el seu propi projecte o campanya d’acció. “Una part del premi anirà destinada a posar en marxa el projecte a través d’un campus amb persones referents i expertes perquè arribi a bon port”, explica Alcaraz.

D’altra banda, es realitzarà la difusió del projecte o campanya d’acció a les xarxes socials i a eines de comunicació de Fundesplai i el diari ARA.

Afegeix un comentari nou