L’AACIC celebra 15 anys

 Font:
Font:

L’AACIC celebra 15 anys

Resum: 

La primera associació de famílies amb fills i filles amb cardiopatia congènita que hi va haver a tot l’Estat espanyol ja té 15 anys. L’Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC) ha aprofitat la celebració del Dia Internacional de les cardiopaties Congènites per celebrar el seu aniversari.

El passat divendres 19 de febrer i amb el lema “Entre tots ho hem fet possible”, l’AACIC va fer una celebració a la Pedrera de Barcelona per agrair el suport i compromís de tots els volutnaris, professionals, famílies, entitats i empreses que han fet possible la feina de l’associació durant aquests 15 anys.

Hi van assistir unes 150 persones en una festa d'ambient molt distès i proper, presentada per Jaume Comes i Jordi Gil. L'AACIC va posar a disposició del públic el material històric i va presentar un vídeo amb l'evolució dels 15 anys de l'entitat. La festa va servir també per presentar la Fundació Coravant i aclarir que a partir d'ara serà aquesta fundació qui farà l'atenció directa i l'AACIC seguirà treballant en la participació.

Durant els últims anys, s’ha avançat molt des del punt de vista mèdic reduint a menys del 5% l’índex de mortalitat dels nadons amb cardiopatia. Actualment el 90% dels nens afectats amb cardiopaties congènites arriben a l’edat adulta. Es calcula que, en total, hi ha 30.000 persones a Catalunya que conviuen amb aquesta afectació i que l’índex d’incidència és de 15 naixements a la setmana.

AACIC assegura que malgrat aquests avenços, cal seguir treballant en els aspectes psicosocials per afavorir el procés de recuperació i d’integració de les personesa fectades.

+ info: http://www.aacic.org/

Afegeix un comentari nou