L'aFFaC obre una enquesta per estudiar els drets digitals en la infància
Comparteix
El qüestionari del projecte edDIT vol obtenir una imatge completa de l’ús de plataformes digitals en el sistema educatiu.
Les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) posen en marxa el projecte edDIT, un estudi sobre corporacions tecnològiques, plataformes educatives digitals i la garantia dels drets de la infància amb enfocament de gènere. Actualment es troba en fase de “recerca amb la comunitat educativa” i l’entitat fa una crida a les famílies d’alumnes a que responguin una enquesta.
Aquest projecte, impulsat per l’aFFaC i el grup de recerca Esbrina de la Universitat de Barcelona, i que compta amb el finançament de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), vol dur a terme un estudi exhaustiu per conèixer el paper de les plataformes digitals en l’escolarització obligatòria.
Amb aquesta iniciativa es vol investigar els usos de plataformes digitals de gran corporacions com Google o Microsoft a les escoles i instituts públics. “A partir d’aquest anàlisi, el projecte permetrà conèixer les conseqüències d’aquest ús sobre els drets de la infància, especialment de les nenes i adolescents”, afirmen des d’aFFaC.
Hola famílies!
— aFFaC (@affac_cat) May 18, 2022
L'aFFaC i @EsbrinaRecerca engeguem el projecte #edDIT, per conèixer les conseqüències de l'ús de les plataformes digitals als centres educatius sobre els drets de la infància.
Ajuda'ns i contesta l'ENQUESTA, necessitem ser moltes! https://t.co/GCtQkRMh2N pic.twitter.com/r6K2KAjaxm
Després d’una primera fase de recerca documental i amb persones expertes, l’estudi ha passat a recollir opinions i preocupacions de la comunitat educativa, punt en el qual es troba actualment i en el què s’insereix l’enquesta. Un cop es completi aquesta part del procés passaran a analitzar tota la informació obtinguda i es preveu una segona etapa de difusió i sensibilització d’aquells punts que preocupen més en la defensa dels drets digitals dels infants i joves.
Afegeix un nou comentari