La "Biblioteca de les coses"

Associació per a Joves Teb
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La "Biblioteca de les coses"

Associació per a Joves Teb

Resum: 

Aquesta original iniciativa d'emprenedoria social d'uns joves londinencs és un servei de préstec d'articles útils a preus molt assequibles.

The Library of Things és doncs un servei de lloguer a bon preu d'objectes com ara una tenda de campanya, una màquina trepadora, una cafetera o una barbacoa. És un projecte sense ànim de lucre que destina els seus beneficis a la realització de tallers d'habilitats, adquirir objectes i fer-ne el manteniment.

El Ben y Jerry "Join our Core" d'enguany, que cerca joves emprenedors i emprenedores que promoguin el canvi social a les seves comunitats, l'ha reconeguda com una de les millors 25 empreses socials d'Europa.

Els promotors i les promotores de la "Biblioteca de les coses" es van conèixer el 2014 en una biblioteca pública de la ciutat de Londres. Amb l'ajuda de persones voluntàries, Bex, James i Emma van acondicionar una habitació d'aquest equipament, creant un espai per iniciar l'activitat.

En només deu dies que van obrir, un cop per setmana, van rebre la visita d'un miler de persones. Un centenar va donar un objecte per a la col·lecció i una de cada tres persones va tornar a demanar algun altre article en préstec.

Es tracta d'un espai amb molta activitat i que també dinamitza la comunitat. El servei, a més de fer accesibles als veïns i veïnes utensilis que no poden adquirir, o que només faran servir una vegada, té altres avantatges. Per exemple, permet no acumular coses a casa, contraresta el consumisme i allarga la vida de molts objectes que anirien a parar a abocadors.

Ara estan creant una franquícia social per estendre l'economia de compartir i que començarà amb una primera tenda pilot a Lambeth, al sud de Londres. Per poder financiar el projecte han fet una campanya de crowdfunding a Kickstarter.

Afegeix un comentari nou