La bretxa digital en el col·lectiu de persones amb un trastorn mental sever

ACFAMES
 Font: Marta López Unyó
Font: Marta López Unyó

La bretxa digital en el col·lectiu de persones amb un trastorn mental sever

ACFAMES

Resum: 

La bretxa digital afecta a moltes persones amb TMS que veuen afectat el seu dret a mantenir-se en contacte amb l'exterior, o amb persones del seu entorn, especialment en èpoques de confinament.

El confinament ha posat en evidència la bretxa digital que encara persisteix a la nostra societat. Moltes persones, especialment gent gran, persones amb pocs recursos econòmics, o persones que tendeixen a un aïllament social, com ara persones amb un problema de salut mental greu d’edat avançada (50+), s’han vist abocades a l’aïllament, i al patiment que això pot provocar.

Aquestes persones no disposen de dispositius digitals per connectar-se amb els i les seves familiars, amics o amigues, o amb les activitats i serveis on participaven fins que ens van confinar.

ACFAMES, una associació de l’àmbit de la salut mental, fa una crida a la població en general per tal que faci un donatiu d’aquells dispositius digitals que tingui en desús. Aquests dispositius es destinaran a persones amb trastorn mental sever.

Aquestes persones participen en el seu dia a dia d’activitats i serveis que ACFAMES ofereix. No obstant això, durant el confinament s’han vist privades d’aquestes activitats i serveis que configuren la seva rutina i hàbits diaris, i que els hi possibilita estar en contacte amb els seus i les seves companyes, així com amb els i les professionals de la salut mental.

A les persones que rebin aquests dispositius, se’ls hi farà una formació sobre com utilitzar aquelles eines digitals necessàries per a poder seguir les activitats i serveis propis de l’Associació, així com altres eines que els puguin ser d’ajuda i d’utilitat.

Us podeu posar en contacte amb nosaltres a acfames@gmail.com o al telf 932 174 661.

Afegeix un comentari nou