La discapacitat és cosa de tots!

 Font:
Font:

La discapacitat és cosa de tots!

Resum: 

Davant d’un auditori ple de gom a gom i comptant amb la presència del President de la Generalitat Sr. José Montilla, l’Alcalde de Barcelona Sr. Jordi Hereu, la Consellera de Salut Sra. Marina Geli, així com altres autoritats de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona i de l’Ajuntament de Barcelona, Associacions i alumnes de IES, tots plegats amb un missatge: La discapacitat és cosa de tots!

D’aquesta manera és com Mª. Pilar Díaz, Presidenta de l’Associació d’Amputats Sant Jordi, va presentar (21.10.2010) el I Estudi d’investigació d’educació en valors: Els joves davant la discapacitat: consciència social i solidaritat al SAT! Sant Andreu Teatre. L’esperit d’aquest treball és que es constitueixi com una eina per potenciar la conscienciació social i la solidaritat des de les noves generacions, per tal d’educar en la diversitat a la joventut i de potenciar la comprensió, l’acceptació i la integració social de les persones amb discapacitat. Davant d’aquest estudi de recerca que es va realitzar, es va deixar constància que, avui dia, encara existeix molt desconeixement davant la discapacitat.


Des de l’Associació d’Amputats Sant Jordi es treballa per tal de desenvolupar un projecte a les escoles: conscienciar als joves, que són els grans protagonistes del futur, de què significa tenir una discapacitat. Estarà en les seves mans aconseguir un canvi de percepció dins la nostra societat. I el que és molt important, que el canvi es pot fer des de l’evidència, la convicció i la responsabilitat però sense victimisme.

Aquest treball posa de manifest que, després d’intervenir en les escoles, la comprensió de la discapacitat en general canvia: ara ja no es pensa en persones que no poden fer res, sinó en persones que tenen alguna dificultat per a la realització d’activitats concretes però que, amb suports adequats i sense barreres, quasi sempre son capaces de portar a terme el que es proposen com la resta de la ciutadania. Aleshores, l’alumnat ha comprovat que No és la discapacitat el que els impedeix fer coses; són les barreres de tot tipus i la falta de suports el que els impedeix participar en la societat com a ciutadans i ciutadanes de dret. Les joves que han participat en aquesta activitat tenen el concepte ben entès i interioritzat: construir una societat més cívica, més respectuosa, més accessible, més solidària, en definitiva més humana, i a través de la seva pròpia experiència, ajudaran als seus pares i mares a fer un canvi de visió davant les diferents realitats.

+info:

- www.amputats-santjordi.entitatsbcn.net
- Galeria fotogràfica de l'acte


Afegeix un comentari nou