La FCVS rebutja la sentència del Tribunal Constitucional

La FCVS rebutja la sentència del Tribunal Constitucional

Resum: 

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), que agrupa 275 entitats de voluntariat social a Catalunya, rebutja la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia i dóna suport a la manifestació convocada pel dia 10 de juliol.

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) rebutja la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia i dóna suport a la manifestació convocada pel dia 10 de juliol en contra d’aquesta sentència que retalla els drets de Catalunya. A més, aquesta sentència s’ha emès en contra de la voluntat popular del poble català expressada en referèndum i després que l’Estatut fos aprovat tant pel Parlament de Catalunya, com pel Congrés dels Diputats i el Senat espanyol.

La FCVS considera que aquesta resolució del Tribunal Constitucional posa de manifest un retrocés democràtic i vulnera el dret dels catalans de decidir quin ha de ser el seu autogovern a través dels seus representants polítics i, en aquest cas, a través d’un referèndum aprovat per àmplia majoria.

D’altra banda, aquest retrocés democràtic que significa la resolució del TC es pot traduir en conseqüències inacceptables per al desenvolupament de la vida política, econòmica, social i cultural de Catalunya. Pel que fa als efectes que pot tenir aquesta sentència en l’associacionisme, i a banda de les retallades en matèria de llengua, finançament i capacitat legislativa, la sentència del TC refarà l'article que estableix que és competència del govern català tot el que fa referència a la immigració.

Afegeix un comentari nou