La Fundació Bancària “La Caixa” i la Fundació Luzón s’alien per lluitar contra l’ELA

FCVS
Imatge del sistema nerviós Font: Pinterest
L'ELA és una malaltia neurològica degenerativa, minoritària i incurable que provoca una pèrdua progressiva de les neurones motores
Francisco Luzón, president de la fundació que porta el seu nom i Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa” Font: Fundació Bancària La Caixa
Francisco Luzón, president de la fundació que porta el seu nom i Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”

La Fundació Bancària “La Caixa” i la Fundació Luzón s’alien per lluitar contra l’ELA

FCVS

Resum: 

Les dues fundacions destinaran, per primera vegada a Espanya, tres milions d'euros a projectes d'investigació de la malaltia i milloraran la tasca assistencial envers els afectats d'ELA.

La Fundació Bancària "la Caixa”, a través del seu pioner Programa per a l’Atenció Integral de Persones amb Malalties Avançades, i la Fundació Francisco Luzón, referent en la promoció de projectes d’assistència sociosanitària de persones afectades per ELA, impulsen la primera aliança integral dedicada a la creació de nous recursos i investigacions per superar L’ELA i millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen la malaltia.
Totes dues entitats han acordat l’ampliació i la millora de la tasca assistencial envers els afectats d’ELA i els seus familiars mitjançant nous equips especialitzats a tot Espanya, i de l’altra, destinaran tres milions d’euros a l’impuls de projectes de recerca centrats en nous diagnòstics i teràpies en el termini dels pròxims cinc anys. En una segona fase, es duran a terme activitats formatives, de sensibilització i de difusió.

En la presentació de l’aliança, el president de la Fundació Luzón, Francisco Luzón, va afirmar que “no només és un acord d’investigació. És molt més. És un acord que obre una finestra d’esperança per a tots nosaltres, els afectats i familiars d’avui, i també per als que aniran apareixent en el futur”. Per la seva banda, Jaume Giró, director general de La Caixa, va destacar no només la inversió en investigació, sinó també “el programa pioner d’atenció psicològica, emocional i espiritual”.

4.000 persones pateixen ELA a Espanya

L'ELA és una malaltia neurològica degenerativa, minoritària i incurable que provoca una pèrdua progressiva de les neurones motores. Cada dia es diagnostiquen tres casos nous d’ELA a Espanya, on la pateixen 4.000 persones. Actualment no es disposa d’un tractament curatiu, però l’atenció integral dels pacients en unitats funcionals multidisciplinàries ha demostrat allargar de manera significativa la seva supervivència.

Afegeix un comentari nou