La Fundació El Llindar obre La Pau, el restaurant de les primeres oportunitats

Suport Tercer Sector
La Pau també ofereix el plat del dia (plat, postres i beguda per 10,50 €). Font: Fundació El Llindar. Font: Fundació El Llindar
La Pau també ofereix el plat del dia (plat, postres i beguda per 10,50 €). Font: Fundació El Llindar.
El mecenes del restaurant La Pau ha estat el Grup Enjoy Barcelona, ​​una empresa familiar propietària de seixanta apartaments turístics a Barcelona. Font: Fundació El Llindar. Font: Fundació El Llindar
El mecenes del restaurant La Pau ha estat el Grup Enjoy Barcelona, ​​una empresa familiar propietària de seixanta apartaments turístics a Barcelona. Font: Fundació El Llindar.

La Fundació El Llindar obre La Pau, el restaurant de les primeres oportunitats

Suport Tercer Sector

Resum: 

La Fundació El Llindar, una escola que atén joves en risc d’exclusió social, obre al Gòtic un establiment on treballen catorze exalumnes.

La Fundació El Llindar, un lloc de vida que orienta i acompanya adolescents que es troben en situació d'exclusió del sistema educatiu i social, ha donat la seva primera oportunitat laboral a catorze joves en un nou restaurant de Ciutat Vella especialitzat en cuina catalana.

La Pau, que s'ha pogut obrir gràcies al finançament de l'empresa Enjoy Barcelona, és molt més que un projecte d'èxit. La Pau és un bon restaurant amb una proposta senzilla però efectiva, que ha guanyat adeptes en els darrers anys: cuina catalana i producte de proximitat.

El restaurant on treballa des del passat mes de setembre el jovent, antics alumnes de l'escola-restaurant El Repartidor (situat a l’Hospitalet), ha comptat amb el luxe que la seva carta estigui dissenyada per José Santiago, xef executiu del grup Tragaluz i un dels noms propis amb més fidels a la ciutat comtal.

L'objectiu d'aquest projecte social és obrir un restaurant amb propòsit, és a dir, un negoci que no té com a única finalitat assolir un rendiment econòmic, sinó també social. Les persones comensals tenen així l'oportunitat de conèixer de primera mà la tasca social i pedagògica que des de fa divuit anys impulsa la Fundació El Llindar, amb seu al Parc de Can Mercader de Cornellà.

La Pau és una primera sortida laboral real per a joves de diferents nacionalitats, que s'han format com a cuiners, i que després d'una estada d'un any al restaurant, podrán buscar altres opcions laborals.

La fundació forma part del programa 'Garantia juvenil' de la Generalitat i col·labora habitualment amb les escoles de Cornellà i l’Hospitalet de Llobregat. El Llindar ofereix als i les adolescents en situació d'exclusió del sistema educatiu, programes adaptats per acabar l’ESO i quatre possibles itineraris de formació professional: imatge personal, cuina, automoció i fabricació digital.

Afegeix un comentari nou