La Fundació Surt guanya el premi Solidaritat 2009

La Fundació Surt guanya el premi Solidaritat 2009

Resum: 

La Fundació Surt ha estat guardonada amb el Premi Solidaritat, que anualment atorga l'Institut de Drets Humans de Catalunya. La menció especial Mitjans de Comunicació s'ha atorgat al periodista José Yoldi

El jurat de la XXIII edició del Premi Solidaritat 2009, reunit el dimarts 12 de gener, ha decidit atorgar aquest guardó a la Fundació Surt, en reconeixement a la seva feina des de fa més de 16 anys per la inserció laboral de les dones, especialment les que es troben en situació de major vulnerabilitat per la seva situació econòmica, social, cultural o personal.

El projecte de Surt és innovador, global i enfocat a la transformació social, basat en el treball personal de cada dona. Les nombroses activitats, programes i serveis de la Fundació contribueixen a l'equitat entre homes i dones en tots els àmbits i a millorar les condicions de vida de les dones, especialment a l'àmbit laboral.

Des de 1998, l'Institut dels Drets Humans de Catalunya atorga també una menció especial mitjans de comunicació per reconèixer els que aborden de manera decidida la defensa i la protecció dels drets humans en la seva tasca informativa.

En aquesta edició la menció especial ha recaigut en el periodista José Yoldi, redactor de tribunals del diari El País. En les seves anàlisis i cròniques judicials el periodista té sempre present l'enfocament de drets humans, tant a l'àmbit nacional com internacional, contribuint així a la seva promoció, divulgació i defensa.

Lliurament de premis
El premi serà lliurat en un acte públic que tindrà lloc el proper 9 de febrer a les 19 hores al Parlament de Catalunya. Durant l'esdeveniment els guardonats rebran una placa commemorativa i es lliurarà a la Fundació Surt una obra de l'escultor Jaime de Córdoba, especialment creada per aquest premi.

El jurat d'aquesta edició ha estat constituït per membres de diferents entitats i federacions.

  • David Bondia Garcia, director de l'IDHC i prof. de Dret Internacional Públic a la UB
  • Francesc Mateu, president de la Federació Catalana d'ONG pel Desenvolupament
  • Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau i prof. d'economia de la UAB
  • Eulàlia Pasqual, presidenta de la Federació Catalana d'ONGs pels Drets Humans
  • Argelia Queralt, membre de la junta directiva de l'IDHC i prof. de Dret Constitucional de la UAB
  • Jaume Saura Estapà, president de l'IDHC i prof. de Dret Internacional Públic UB
  • Neus Sotomayor Rodríguez, presidenta de la Federació Catalana d'ONG per la Pau

+ info: http://www.idhc.org/cat/

Afegeix un comentari nou