La infància marca els líders polítics espanyols

Ravalnet
Autor/a: 
Marta Rius
Campanya "La infància marca" de Save The Children. Font: Save The Children
Campanya "La infància marca" de Save The Children.

La infància marca els líders polítics espanyols

Autor/a: 
Marta Rius
Ravalnet

Resum: 

Save The Children simula com hauria estat la infància de Sànchez, Casado, Rivera, Iglesias i Abascal en una denúncia per l’absència de la pobresa infantil a la campanya electoral.

La centenària fundació Save The Children ha transformat la infància dels màxims representants de les formacions polítiques espanyoles simulant com haurien estat si haguessin viscut en situació de pobresa. La campanya #Lainfanciamarca visibilitza així la manca de propostes programàtiques a la campanya electoral al Congreso del passat 28 d’abril vers la pobresa infantil.

Al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, se l’ha ‘retratat’ d’adult com si hagués estat un infant que hagués migrat sol des de Mali, per denunciar així que els menors migrants que arriben sols a Espanya no tenen els mateixos drets que la resta d’infants.

A Pablo Iglesias, secretari general de Podemos, i a Pablo Casado, president del Partit Popular, se’ls hi ha fet un muntatge fotogràfic de com seria el seu respectiu present si haguessin nascut en llars marcades per la pobresa. El president de VOX, Santiago Abascal, apareix com una persona sense sostre, i al president de Ciutadans, Albert Rivera, com un treballador temporer.

Save The Children crida a la ciutadania unir-se a la campanya ‘La infància marca’ per demanar als polítics que els nens i nenes i adolescents siguin una "absoluta prioritat aquesta legislatura". I és que l’Estat espanyol és un dels països amb taxes més altes de pobresa infantil relativa: el 28,3 % dels infants es troba en aquesta situació. Està per damunt de la mitjana de la Unió Europea, i només Romania i Bulgària té taxes més altes de pobresa.

Afegeix un comentari nou