La Magic Line 2020 se supera i bat el rècord de recaptació i d’equips participants

FCVS
Autor/a: 
Rubén Escobar
Un equip de persones participants fent-se una 'selfie' a la Catedral de Barcelona. Font: Magic Line
Un equip de persones participants fent-se una 'selfie' a la Catedral de Barcelona. Font: Magic Line
La Magic Line bat el rècord de captació i d'equips participants.  Font: Magic Line
La Magic Line bat el rècord de captació i d'equips participants. Font: Magic Line
La Magic Line és una mobilització ciutadana oberta a empreses, escoles, entitats i ciutadania en general. Font: Magic Line
La Magic Line és una mobilització ciutadana oberta a empreses, escoles, entitats i ciutadania en general. Font: Magic Line

La Magic Line 2020 se supera i bat el rècord de recaptació i d’equips participants

Autor/a: 
Rubén Escobar
FCVS

Resum: 

La cursa solidària aconsegueix 366.858€ a Barcelona amb la participació de 13.000 persones.

Ser magicliner, mot popularitzat per l'Obra Social Sant Joan de Déu, s’ha convertit en un clam durant el primer trimestre de cada any. La Magic Line Barcelona 2020 ho ha tornat a fer: rècord de captació i rècord d’equips participants. La cursa solidària va aconseguir durant la seva setena edició per la capital catalana fins a 366.858€, superant en 35.000€ la captació obtinguda l’any passat. A més, la mobilització ciutadana, que ha motivat la participació de fins a 13.000 persones, ha batut el rècord d’equips participants amb un total de 982.

Una altra vegada entitats, voluntariat, escoles i empreses han fet possible una Magic Line que s’ha quedat a les portes dels 400.000€, una fita que l’organització es marca de cara l’any 2021. “Esperem seguir en aquesta línia i inclús incrementar-la l'any 2021. Crec que no només arribarem l'any que ve sinó que el comptador segueix obert tota aquesta setmana i de moment va pujant”, ha recordat Txell Esteve, responsable de comunicació de l'Obra Social de Sant Joan de déu i de la Magic Line, animant a tothom a fer el seu donatiu.

L’esdeveniment esportiu que destina els fons recaptats a diferents projectes socials ha realitzat la campanya d’enguany sota el lema ‘Caminar transforma’, posant especial èmfasi en la injustícia social.

La Magic Line més inclusiva

Com a novetat, a més de les grans caminades per a tots els públics, s’ha afegit una modalitat més inclusiva amb un recorregut de 2km, on moltes persones han pogut omplir la cursa solidària d’històries d’esforç i superació. Aquest itinerari simbòlic es va pensar per a la participació de persones amb dependència, amb dificultat de mobilitat i pels seus cuidadors i cuidadores. "Si la Magic Line ja duu en essència i en el seu ADN la inclusió social, amb aquesta novetat hem aconseguit una cursa 100% inclusiva", ha afirmat Esteve.

Esteve comenta que a més de la gent gran i de persones amb mobilitat reduïda també es van trobar amb sorpreses de famílies amb els seus nens que també van triar aquesta modalitat. "L'any que ve esperem poder repetir-ho i poder fer una vuitena edició encara millor que aquesta", ha afegit la responsable de comunicació.

Un recorregut per Barcelona amb un final de trajecte a projectes socials

El diumenge dia 1 de març els turons de Barcelona es van omplir d’amics i amigues, familiars i professionals en un gran dia per posar la cirereta del pastís a totes les accions solidàries dels dies previs que es van fer per captar els fons: concerts, tornejos de pàdel, xocolatades, cafès solidaris, etc. Els 367.000€ es destinaran a projectes socials dels centres de l’entitat per a persones sense llar i dependència, amb problemes de salut mental, gent gran i infants malalts.

Can Cuyàs va donar el tret de sortida a la Magic Line 2020 per les persones més matineres, amb l’inici del recorregut de 40km a les 7 del matí. Durant tot el matí, es van afegir la resta de recorreguts: 30, 20, 15, 10 i el més inclusiu, el de 2 kilòmetres. El Castell de Montjuïc, novament, va ser l’espai que va acollir una zona de descans i activitats amb propostes culturals.

El punt final va ser la plaça de la Catedral de Barcelona, on va esclatar la gran festa final amb diverses activitats i actuacions musicals. "La valoració d'aquest any és molt positiva, és l'edició en tota la història de la Magic Line que més captació i participació ha tingut", ha conclòs Txell Esteve.

Afegeix un comentari nou