La Marató de Donants de Sang aconsegueix 9.156 donacions

Ravalnet
El recompte final de la Marató es va fer a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona Font: Banc de Sang i Teixits
El recompte final de la Marató es va fer a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona Font: Banc de Sang i Teixits

La Marató de Donants de Sang aconsegueix 9.156 donacions

Ravalnet

Resum: 

Es va tancar el 19 de gener al vespre amb un balanç de 9.156 donacions i assolint l'objectiu de remuntar les reserves de sang, després de la davallada del 25% que van suposar les festes nadalenques pel canvi d’hàbits de la ciutadania.

Amb la campanya del Banc de Sang i Teixits les reserves van pujar de 5 a 7 dies, tot i que el nivell òptim és de 10 dies. A Catalunya es necessita diàriament una mitjana d'unes 1.000 donacions de sang.

El recompte final de la Marató de Donants de Sang d'enguany es va fer a l’Hospital de Sant Pau, a Barcelona, amb la participació de donants, persones receptores de sang i voluntàries, i professionals de la sanitat.

El nombre de donacions ha estat lleugerament inferior al de la Marató de 2018 com a conseqüència de la grip, declarada en situació d’epidèmia. És per això que el Banc demana que es continuï donant sang, perquè caduca i es necessita cada dia.

A més del nombre de donacions, cal destacar que aproximadament un 20% de les persones que han donat sang mai ho havien fet abans i que gràcies a la Marató s'han iniciat en aquesta acció solidària. Una de cada tres és menor de 35 anys. D'altra banda, més de 20.000 persones s’han fet #sangfluencer ajudant a difondre en el seu entorn la importància de donar sang.

Per tal de poder continuar fent-ho, al web Donar Sang de la Generalitat es poden consultar tots els hospitals que disposen d'espai de donació i les més de 4.000 campanyes mòbils que s’organitzen arreu de Catalunya al llarg de l’any.

Afegeix un comentari nou