La Marató de TV3 recapta 8.034.807 euros per la salut cardiovascular

Fundació Pere Tarrés - Transversal
La Marató de TV3 recapta 8.034.807 euros per la salut cardiovascular. Font: La Marató de TV3
La Marató de TV3 recapta 8.034.807 euros per la salut cardiovascular. Font: La Marató de TV3

La Marató de TV3 recapta 8.034.807 euros per la salut cardiovascular

Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

La 31a edició de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ha posat de relleu l’energia solidària de la ciutadania i el teixit associatiu del país que s’ha tornat a implicar per tal de donar suport a la salut cardiovascular.

La Marató de TV3 ha bategat amb més força que mai, bombejant la solidaritat catalana amb les persones afectades per malalties cardiovasculars. Ho ha fet amb tanta força que la xifra recaptada s’ha elevat fins a un total de 8.034.807 euros, que es destinaran de manera íntegra a la recerca i suport a les persones afectades per malalties cardiovasculars.

L’edició 2022 ha comptat amb més de 16 hores de televisió en directe, que han començat de manera descentralitzada des de Bellver de Cerdanya, Món Sant Benet a Sant Fruitós del Bages i les piscines municipals de Montjuïc, a Barcelona; juntament amb la connexió especial des de la seu telefònica de Tarragona, situada al port de la ciutat. A partir de la tarda la Marató s’ha traslladat als estudis de TV3 a Sant Joan Despí on Eloi Vila i Quim Masferrer han conduït el programa, al qual s’han afegit al vespre les presentadores Agnès Marquès, Ariadna Oltra i Helena García Melero que al llarg del matí havien connectat des de les diverses seus territorials.

La Marató ha comptat com és habitual amb espais de sensibilització i divulgació científica, testimonis en primera persona de persones com Txe Arana, Antonio Banderas, Aleix Espargaró, Boris Izaguirre o Salvador Sobral així com de personal mèdic i sanitari. Aquesta és la quarta edició de La Marató centrada en les malalties del cor, un problema de salut de primer ordre que es va dur als estudis de TV3 i Catalunya Ràdio per primera vegada l’any 1995.

Tornen les quatre grans seus telefòniques

La Marató ja va recuperar les seus telefòniques l’any passat després de la interrupció per la Covid-19, però enguany s’han posat a ple rendiment les quatre grans seus telefòniques a les capitals de província.

La Fira de Barcelona, el Palau de Congressos de Girona, la Universitat de Lleida i el Port de Tarragona han estat l’escenari central des d’on més de 1.500 voluntaris i voluntàries han rebut les trucades de la ciutadania per tal de rebre els donatius solidaris. Unes aportacions que també s’han pogut fer a través de bízum al 33333, la pàgina web de La Marató i un codi QR emès en pantalla.

Donacions que no s’aturen

Un tret diferencial de La Marató és el suport que rep del món associatiu català, que han organitzat més de 3.500 activitats amb l’objectiu de recollir donatius i amplificar-ne la divulgació. Concerts, dinars, caminades o competicions esportives han omplert els pobles i ciutats en les darreres setmanes. Una de les que en destaca és el partit de futbol que se celebrarà el dimecres 21 de desembre entre el FC Barcelona femení i el Rosengard Women. La xifra final, però, no se sabrà fins d’aquí a uns dies, ja que es pot continuar fent donatius a través del web de La Marató.

Des de la seva primera edició, l’any 1992, La Marató ha finançat 985 projectes i més de 1.600 equips de recerca gràcies als 228.002.353€ recaptats al llarg de trenta edicions.

Afegeix un comentari nou