La Marató de TV3 recapta 9.022.147 euros per la salut mental

Fundació Pere Tarrés - Transversal
 Font: 324
La Marató per la salut mental aconsegueix recollir 9.022.147 d'euros. Font: 324.cat

La Marató de TV3 recapta 9.022.147 euros per la salut mental

Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

La 30a edició de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ha demostrat altre cop com el voluntariat i el teixit associatiu català són incansables a l’hora de trobar idees per implicar-se en projectes solidaris.

El 19 de desembre de 2021 serà un altre dia que es recordarà per la solidaritat del conjunt de la població catalana. Ho demostra, una vegada més, la xifra recaptada per La Marató de TV3, un total de 9.022.147 euros que es destinaran íntegrament a la recerca dels problemes de salut mental com el TDAH, el trastorn de l'espectre autista, trastorns de la personalitat, de la conducta alimentària o addiccions.

Aquesta ha estat la tercera vegada que La Marató s’ha dedicat a la salut mental. Cal recordar que, a causa de la situació d'excepcionalitat que va provocar la irrupció de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2 l'any 2020, el Patronat de la Fundació va decidir dedicar La Marató d'aquell any a la Covid-19 i posposar l'edició de la salut mental a l'any 2021.

L’edició d’enguany es va allargar fins passada la 1 de la matinada, quan es va cantar el recompte final, després de més de 18 hores d’una Marató que va estar guiada per 30 presentadors/es. Entre aquests es trobaven cares conegudes del panorama televisiu i radiofònic català com Jordi Basté, Mònica Terribas, Josep Cuní, Toni Cruanyes, Lídia Heredia, Raquel Sans, entre d’altres.

La Marató 2021 ha tornat a incloure les seus telefòniques

Tot i que la programació de l’any passat va estar adaptada a les limitacions de la pandèmia, i es va haver de prescindir de les persones voluntàries dels donatius telefònics, aquest any s’ha aconseguit que participin 1137 persones, part de les quals van ser escollides al sorteig del 2020 i aquest any han tingut preferència. En aquesta edició, tot i comptar amb les grans seus telefòniques, els donatius també han pogut arribar a través d’Internet, per transferència o bizum al 33333.

Quant a la programació, s’ha tornat a les maneres de fer originàries, però també s’han adoptat les solucions que es van trobar en la darrera edició, fent servir exteriors, gravacions i estones a plató. Així i tot no s’ha evitat que es posi de nou de manifest com el voluntariat i el teixit associatiu català són incansables a l’hora de trobar idees per implicar-se en projectes solidaris.

Les donacions continuen!

La xifra aconseguida fins al moment, però, no és ni de bon tros la definitiva. A partir d’avui, tothom qui ho vulgui pot seguir fent donatius. El paper actiu i la solidaritat de la població catalana suposarà un impuls en la recerca per la salut mental.

Des del naixement de la iniciativa l’any 1992, la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ha recaptat més de 206 milions d’euros que han permès finançar 872 projectes de recerca, fet que converteix el programa solidari en una de les principals fonts impulsores de la recerca biomèdica a Catalunya.

Afegeix un comentari nou