La Marató de TV3 recapta 10.305.819 euros per lluitar contra la Covid-19

F Pere Tarrés
La Marató de TV3 recapta 10.305.819 euros per lluitar contra la Covid-19. Font: TV3
La Marató de TV3 recapta 10.305.819 euros per lluitar contra la Covid-19. Font: TV3

La Marató de TV3 recapta 10.305.819 euros per lluitar contra la Covid-19

F Pere Tarrés

Resum: 

Un any més, ha quedat demostrat com el voluntariat i el teixit associatiu català són incansables a l’hora de trobar idees per implicar-se en projectes solidaris.

El 20 de desembre de 2020 serà un altre dia que es recordarà per la solidaritat del conjunt de la població catalana. Ho demostra, una vegada més, la xifra recaptada per La Marató de TV3, un total de 10.305.819 euros que es destinaran íntegrament a la recerca per lluitar contra la Covid-19.

Laura Rosel, Raquel Sans, Mònica Terribas i Jordi Basté van cantar el recompte final, després de més de 18 hores d’una Marató marcada per les limitacions provocades per la pandèmia, fet que no va evitar que, de nou, es posés de manifest com el voluntariat i el teixit associatiu català són incansables a l’hora de trobar idees per implicar-se en projectes solidaris.

Una edició marcada per la pandèmia

La Marató d’enguany va modificar la seva programació habitual per adaptar-la a les limitacions marcades per la pandèmia. A TV3, la primera part del programa es va celebrar en exteriors i va combinar l’experiència i el testimoni de personal sanitari i persones afectades, amb actuacions i connexions en directe amb les activitats celebrades, en menys mesura però com cada any, a tot el territori.

Al vespre, el programa es va desplaçar al plató de TV3 on va tenir lloc una gran gala d’entreteniment.

Per primera vegada en 29 anys d’història, la Marató de TV3 no va comptar amb les grans seus telefòniques habituals a causa de les restriccions provocades per la pandèmia. Així doncs, els donatius van arribar, sobretot, a través dinternet, transferència o bizum al 33333 i la via telefònica va quedar reservada únicament per a aquelles persones que no disposen d’accés als canals digitals o tenen problemes de mobilitat.

Les donacions continuen!

La xifra aconseguida fins al moment, però, no és ni de bon tros la definitiva. A partir d’avui, tothom qui ho vulgui pot seguir fent donatius. El paper actiu i la solidaritat de la població catalana suposarà un impuls en la recerca contra la Covid-19.

Des del naixement de la iniciativa l’any 1992, la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ha recaptat més de 197 milions d’euros que han permès finançar 872 projectes de recerca, fet que converteix el programa solidari en una de les principals fonts impulsores de la recerca biomèdica a Catalunya.

Afegeix un comentari nou