La Marató per la salut sexual i reproductiva cerca persones voluntàries

Fundació Pere Tarrés - Transversal
El període de preinscripció finalitza el 24 d’octubre a les 10h. Font: La Marató de TV3
El període de preinscripció finalitza el 24 d’octubre a les 10h. Font: La Marató de TV3
La Marató de TV3 recapta 8.034.807 euros per la salut cardiovascular. Font: La Marató de TV3
La Marató de TV3 va recaptar, l'any passat, 8.034.807 euros per la salut cardiovascular. Font: La Marató de TV3

La Marató per la salut sexual i reproductiva cerca persones voluntàries

Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

Les persones interessades a formar part de la 32a edició de La Marató de TV3, dedicada a les malalties que més incideixen en la població, poden fer la seva sol·licitud fins al pròxim 24 d'octubre, a les 10 hores.

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) de la Generalitat de Catalunya posa en marxa, un any més, el sistema de preinscripcions de persones voluntàries per a La Marató de TV3, que se celebrarà el diumenge 17 de desembre i dedicada a la salut sexual i reproductiva (SSIR). Les persones interessades a formar-ne part poden fer la seva sol·licitud fins al pròxim 24 d'octubre, a les 10 hores, a través de la pàgina web marato.voluntariat.org. Per setè any consecutiu, la inscripció no serà immediata, sinó que permetrà entrar en el sorteig de les places disponibles.

Les voluntàries s'encarregaran de diverses tasques, com ara atenció telefònica, per atendre les trucades de particulars i empreses que volen fer donatius; caps de taula, per aclarir els dubtes de la filera de telefonistes; missatgeres, que completen el circuit de les butlletes i la logística; separadores, que s'encarreguen de rebre les butlletes amb donatiu per fer una primera separació de les butlletes; servei d’àpats, per preparar el menjar; servei d’ordre, que vetlla perquè les persones voluntàries es desplacin amb el màxim ordre i silenci, i atenció a convidades, per assessorar-los en la seva tasca de telefonistes.

La DGACC del Departament de Drets Socials és l’encarregada del registre, l'organització i la formació del voluntariat que hi participa. A més, col·labora en la campanya de sensibilització i mobilització de la ciutadana prèvia a l’esdeveniment.

En el moment de la preinscripció es podrà escollir la seu, seleccionar la preferència de tasca i el torn per ordre de prioritat. Així mateix, el sistema assignarà de forma automàtica a cada persona un número que serà la referència per al sorteig posterior. La via de comunicació amb les persones preinscrites serà el correu electrònic. Un cop finalitzat el termini de preinscripció es farà un sorteig públic que determinarà el número de tall a partir del qual s'assignaran les places entre les persones preinscrites, segons l'ordre i les preferències escollides.

Les malalties que més incideixen entre la població

Aquest any, la 32a edició, serà la primera edició dedicada a les malalties que, segons les professionals de la salut, engloba el conjunt de patologies que incideixen més en la població. Són malalties que tenen una prevalença de 3 milions de persones a Catalunya, i una incidència que s’estima en 210.905 nous casos cada any. Es tracta de xifres elevades que, a més, representen un cost sanitari considerable per al sistema de la salut, situat en el 12,2%.

La Marató conscienciarà i informarà el jovent, especialment les noies, sobre el fet que la SSIR té un efecte profund al llarg de tota la vida. D’altra banda, segons les expertes, molts problemes que afecten les dones, per la seva especificitat biològica, s’han invisibilitzat o s’han tingut poc en compte al llarg dels segles.

Afegeix un comentari nou