La PAH celebra 10 anys de lluita pel dret a l'habitatge

Ravalnet
A l'assemblea estatal a l'Ateneu Popular de Nou Barris hi van assistir més de 400 persones Font: PAH
A l'assemblea estatal a l'Ateneu Popular de Nou Barris hi van assistir més de 400 persones Font: PAH

La PAH celebra 10 anys de lluita pel dret a l'habitatge

Ravalnet

Resum: 

Al llarg d’aquest temps la Plataforma ha dut a terme nombroses accions a tot l’Estat espanyol, entre les quals destaquen les aturades de desnomaments. Només a la ciutat de Barcelona se n’han parat al voltant de 2.500 cada any.

Per celebrar aquest aniversari, una dècada després de la primera assemblea de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) que es va fer a Barcelona, el 23 de febrer va tenir lloc a l’Ateneu Popular de Nou Barris la seva 25a assemblea estatal. Va aplegar més de 400 persones que van treballar els nous reptes de l’organització i van gaudir d’un tancament amb música en directe.

En els 10 anys d'existència de la PAH hi ha hagut més de 700.000 desnonaments. És a dir, s'han fet més de 280 execucions hipotecàries cada dia. La dada contrasta amb el fet que en el conjunt de l'Estat només s'ha creat un 1,2% d’habitatge públic i milers de famílies acudeixen als serveis socials sense cap alternativa habitacional.

La Plataforma ha impulsat lleis i iniciatives autonòmiques tan importants com la Llei 24/2015 contra l’emergència habitacional i la pobresa energètica, dos articles de la qual tornen a estar vigents; ha incidit als municipis, aconseguint que a Barcelona es dediqui un 30% del que es construeixi a habitatge públic; ha fet una Proposta de Llei estatal; s'han aconseguit milers de dacions en pagament, condonacions de deute, lloguers socials i recuperar pisos buits de la banca i de fons voltor.

De cara a un futur immediat, la PAH es proposa que es faci un Reial Decret Llei sota el lema 'pel dret a l’habitatge', i exigir al nou Govern que surti de les eleccions del 28 d’abril legislar la Llei habitatge PAH com a Proposta de Llei estatal.

Afegeix un comentari nou