La parròquia de Santa Anna serà un hospital de campanya les 24 hores del dia

FCVS
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La parròquia de Santa Anna serà un hospital de campanya les 24 hores del dia

FCVS

Resum: 

El projecte neix amb el propòsit d'obrir el temple les 24 hores del dia, tot l'any, per oferir acollida i acompanyamnet a les persones sense sostre, sense perdre de vista que l'església és un lloc de culte.

La parròquia barcelonina de Santa Anna, situada al centre de la ciutat, serà la primera de Catalunya que obrirà les 24 hores del dia, cada dia de l'any, amb l'objectiu principal d'oferir a les persones sense sostre un espai on aixoplugar-se en qualsevol moment del dia o de la nit. D'aquesta manera, l'església oferirà cafè i descans a tothom.

La iniciativa, batejada com a “Hospital de campanya”, vol fer de l'església 'un lloc on tots puguin ser i sentir-se acollits, escoltats, confortats i acompanyats', encara que la falta de condicions higièniques impossibilita convertir l'espai en un alberg, com havia estat provisionalment durant part del gener. Aquesta atenció es finançarà a través de donacions i es durà a terme gràcies a la col·laboració de persones voluntàries.

La intenció és convertir la parròquia en un lloc on es pugui conjugar el culte i l'oració amb l'acollida, l'escolta i fins i tot la cultura. Per això, l'església s'ha dividit en diferents espais: la capella de la Pietat, com espai d'acollida; la sala capitular, per a casos d'emergència; la capella del Sant Sepulcre que serà un lloc d'escolta pels sacerdots i d'ajuda psicològica i per últim, la capella de la Verge de Montserrat com a lloc d'adoració perpetua, tant personal com comunitària.

Aquest projecte neix després de l'experiència durant l'onada de fred del gener, quan l'església de Santa Anna va obrir les seves portes per acollir a totes aquelles persones que vivien al carrer. En aquell moment, l'església barcelonina va acollir fins a 80 persones sense llar que van dormir allà, fins que els serveis socials i Càritas els van trobar una solució.

Santa Anna està seguint les passes del projecte portat a terme pel fundador de Missatgers per la Pau, el pare Àngel, que obre la seva parròquia de San Antón de Madrid les 24 hores del dia des de fa aproximadament un any i mig i per la qual, segons les seves paraules, "han passat ja més de 300.000 persones."

El projecte 'Hospital de Campanya' compta per ara amb un equip de més de 250 persones voluntàries que han de garantir 24 hores d'atenció. Com que els torns més difícils de cobrir són els de la una a les quatre de la matinada, i el de les quatre a les set, la parròquia ha fet una crida per captar persones voluntàries, que poden escriure un correu electrònic a hospitaldecampanya@gmail.com.

Afegeix un comentari nou