La URV consolida el projecte Tàndem al campus Terres de l'Ebre

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La URV consolida el projecte Tàndem al campus Terres de l'Ebre

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Tàndem és una proposta socioeducativa i d'aprenentatge servei que va començar fa tres anys. El curs passat, 20 alumnes universitaris van acompanyar en el seu procés d'integració a 38 infants nouvinguts.

Arribar a un lloc nou on es parla un idioma desconegut i on les tradicions i la cultura disten de les que un sent com a pròpies no sempre és fàcil. Per tal de facilitar la integració d'infants nouvinguts, des de fa tres cursos la Universitat Rovira i Virgili impulsa el projecte Tàndem, el qual va néixer per facilitar que els estudiants i els infants compartissin experiències que juguessin a favor d'una integració més ràpida i completa.

Les dades de les tres edicions passades fan ser optimistes als responsables del projecte i la voluntat dels impulsors és que enguany també es dugui a terme. Curs rere curs, la participació ha anat creixent: els deu mentors i deu alumnes que en van formar part el 20010-11 van traduir-se en 21 i 23 respectivament durant el curs següent. El passat, la xifra va augmentar fins a 20 mentors i 38 alumnes.

El projecte Tàndem combina el servei a la comunitat amb l'aprenentatge.

Tàndem és una proposta socioeducativa arrelada al campus Terres de l'Ebre de la URV i que té com a escenari d'acció Tortosa. Així, aquest projecte combina el servei a la comunitat amb l'aprenentatge. És, en definitiva, un exemple més d'aprenentatge servei (APS) a les universitats catalanes.

El curs passat, 20 estudiants del campus Terres de l'Ebre de la URV i de graus superiors van ser mentors durant tot el curs de 38 alumnes de primària que havien arribat feia poc a Tortosa i mostraven certes dificultats d'integració. Les parelles van compartir experiències molt diverses i lúdiques amb l'objectiu de fer descobrir als infants el nou entorn.

El projecte d'acompanyament integral està dirigit a estudiants dels Graus d'Educació Infantil i Primària i del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Integració Social. El responsable n'és Josep Holgado, qui a finals del curs passat en feia un balanç molt positiu tot i reconèixer que durant els tres anys de funcionament han sorgit petits problemes, especialment vinculats a la manca de suport econòmic, que s'han solucionat amb treball conjunt, esforç i molta imaginació.

Darrere del projecte, que es va posar en marxa el curs 2010-11, hi ha el campus, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat i l'Ajuntament de Tortosa.

Afegeix un comentari nou