La vuitena edició del CorreBlau ja compta amb més d’un miler d’inscrites

Colectic
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Algunes de les participants en l'edició de l'any passat de la cursa CorreBlau al Parc del Fòrum. Font: Aprenem Autisme. Font: Aprenem Autisme
Algunes de les participants en l'edició de l'any passat de la cursa CorreBlau al Parc del Fòrum. Font: Aprenem Autisme.

La vuitena edició del CorreBlau ja compta amb més d’un miler d’inscrites

Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Colectic

Resum: 

La cursa solidària tindrà lloc el pròxim 19 de novembre a les 10 h al Parc del Fòrum de Barcelona.

A poc més d'una setmana de la seva celebració, la cursa solidària CorreBlau, organitzada per l'Associació Aprenem Autisme, ja compta amb més d'un miler de participants inscrites. La cursa solidària fa vuit edicions que es planteja com un esdeveniment inclusiu on, independentment de les seves capacitats, tothom pugui participar i col·laborar amb la causa.

És precisament amb aquest objectiu, que la cursa està dividida en quatre modalitats: 10 km, 5 km, Caminada i Dorsal 0 km. Tot plegat en un lloc més que emblemàtic de la ciutat de Barcelona, el Parc del Fòrum, amb la costa de Barcelona com a escenari de la prova que té un desnivell pràcticament nul.

L'organització preveu la participació en la cursa tant de persones adultes com d'infants. En el cas de les més petites de la casa, han d'anar acompanyades i només poden participar en la modalitat de caminada.

Les inscripcions al CorreBlau es poden fer a través de la pàgina web d'Aprenem Autisme i inclouen una samarreta esportiva que, enguany, a més del seu característic color blau, inclou també tres colors més. Segons expliquen des de l'entitat, amb aquesta nova imatge es vol "reivindicar i posar en valor la neurodiversitat i aquelles característiques úniques de cada persona, en un procés que va més enllà de la inclusió".

A més de les samarretes, les participants que s'inscriguin a les categories de 5 km i 10 km rebran una bossa amb obsequis i optaran a diversos premis.

Més enllà de la prova esportiva, des d’Aprenem Autisme també han habilitat altres possibilitats per involucrar-se al CorreBlau, com ara la participació simbòlica a la cursa amb el Dorsal 0km o la possibilitat de fer voluntariat i donar suport a altres aspectes organitzatius de la jornada.

L’alumnat amb necessitats específiques més nombrós

Segons dades de la Confederació Autisme Espanya, les alumnes amb diagnòstic d'autisme representen ja gairebé un 30% del total d'estudiants amb necessitats específiques, sent el grup més nombrós. Així i tot, malgrat les elevades xifres, que any rere any augmenten, el suport a les aules i en altres àmbits educatius no és suficient per garantir una educació de qualitat als infants i joves amb autisme.

És en aquest context en el qual l'Associació Aprenem Autisme organitza el CorreBlau, una cursa que vol posar els focus en aquesta problemàtica i destinar els beneficis de l'esdeveniment solidari a implementar accions com ara formacions a mida dirigides als centres educatius amb la finalitat de millorar l'aprenentatge i l'èxit escolar d'infants i joves amb autisme, suport i acompanyament a l'equip docent dels centres educatius i assessorament per la transformació de centres educatius en l'atenció de l'alumnat amb autisme.

Afegeix un comentari nou