L'acidH celebra la V Jornada l'Empresa amb Valor(s)

acidH
Autor/a: 
Núria Giráldez
 Font: Teo López, Patricia Morcillo i Núria Giráldez
Raquel i Guillem Riba Rossy
 Font: Teo López, Patricia Morcillo i Núria Giráldez
Font: Teo López, Patricia Morcillo i Núria Giráldez

L'acidH celebra la V Jornada l'Empresa amb Valor(s)

Autor/a: 
Núria Giráldez
acidH

Resum: 

L'acidH va celebrar la cinquena Jornada L'Empresa amb Valors per a reivindicar la inclusió laboral de les persones amb Discapacitat Intel·lectual.

L’Associació Catalana per a la Integració i Desenvolupament Humà (acidH) va celebrar, el passat 9 de novembre, la cinquena Jornada L'Empresa Amb Valor(s) al CaixaForum Macaya, enguany amb la participació de persones del servei d'Inserció Laboral de l'entitat que van demostrar els seus talents.

La periodista Gemma Aragall, redactora dels serveis informatius de TV3, va presentar l'acte, on van participar, en la benvinguda, la Sra. Lidia Frias i Forcada, com a Directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Treball a Barcelona. Així com la Lola Montejos, coordinadora de la Xarxa per la Inclusió Laboral de la ciutat. Les ponents van remarcar la necessitat de la inclusió, al teixit empresarial, de persones amb Discapacitat Intel·lectual, doncs entitats com acidH ofereixen un suport i acompanyament durant tot el procés i vida laboral de la persona assalariada. La inclusió laboral, com es va demostrar amb una performance artística de persones del servei, implica valors i talent a l'empresa.

En paraules de la Neus Palos, directora de l'àrea laboral: "Les empreses han de saber que existim, que no estaran soles quan contractin persones amb discapacitat intel·lectual, perquè el nostre acompanyament mitjançant el Treball amb Suport estarà a l’inici de la inserció i durant tot el temps que sigui necessari". La Raquel Riba Rossy, dibuixant de còmics, va moderar un diàleg on van participar persones del servei que treballen a una empresa ordinària, juntament amb els seus referents a la feina. La Maria Valls, auxiliar de geriatria a la Residència Trinitat Jove, va constatar: “Un cop aconsegueixes una feina, la teva vida canvia de dalt a baix”.

En acabar la taula rodona, la Raquel Riba Rossy va explicar la seva relació especial amb l'acidH, doncs el germà de la Lola Vendetta, "El Campió", existeix a la vida real, es diu Guillem Riba Rossy i és el germà de la dibuixant. El Guillem va pujar a l'escenari i, acompanyat de la seva germana, va explicar com l'acidH va canviar-li la vida l'any 2006: va poder formar-se i, posteriorment, van ajudar-lo a trobar una feina a una empresa ordinària on treballa actualment.

Es va donar per finalitzada la Jornada amb un pica-pica i una activitat de networking, amb usuaris del servei que es troben en recerca de feina, per contactar amb personal de les empreses i les seves diferents necessitats.

Afegeix un comentari nou