L’Àgora Ciutadana donarà veu a la Barcelona compromesa amb els drets socials

FCVS
Un dels moments de l'edició de l'Àgora Ciutadana del 2016. Font: Àgora Ciutadana
Un dels moments de l'edició de l'Àgora Ciutadana del 2016. Font: Àgora Ciutadana
Cartell de l'Àgora Ciutadana 2018. Font: Ajuntament de Barcelona
Cartell de l'Àgora Ciutadana 2018. Font: Ajuntament de Barcelona

L’Àgora Ciutadana donarà veu a la Barcelona compromesa amb els drets socials

FCVS

Resum: 

La XCAC organitza la quarta edició d’un espai que vol destacar la col·laboració de la societat civil i del voluntariat amb les entitats per construir una ciutat compromesa.

L’Àgora Ciutadana arriba a la seva quarta edició amb la intenció de visibilitzar la importància de la implicació de la ciutadania en la garantia dels drets socials. La trobada, que tindrà lloc al Born Centre de Cultura i Memòria, destacarà la col·laboració de la societat civil amb les entitats de Barcelona. Organitzada per la Xarxa per una Ciutadania Activa i Compromesa (XCAC), també assenyalarà altres formes de compromís cívic com ara el voluntariat.

El compromís de la ciutadania és clau per poder atendre més i millor les persones vulnerables o en risc d’exclusió social. Tant és així, que l’àgora tindrà un debat sobre l’acció col·lectiva com a instrument per defensar els drets socials. Aquest debat tindrà un format de diàleg amb la participació de tres referents:

  • Victòria Camps, catedràtica en filosofia i especialista en ètica
  • Toni Puig, expert en urbanisme, ciutats creatives, gestió cultural i polítiques públiques
  • Carla Valle, secretària general de Casals de Joves de Catalunya

Tot seguit es farà la presentació d’experiències de persones socialment compromeses amb la ciutat, com és el cas d’Eduard Sala (PAH), Juan Elvira (Banc del Temps de Porta) o Beatriz Blanco (Consell de Joventut de Barcelona). Així mateix, es presentarà el nou programa ‘Actius de l’Acord’, amb la presència de la tinenta d’Alcaldia de Drets Socials i presidenta de l’Acord Ciutadà Laia Ortiz.

L’àgora se celebra bianualment des del 2012 i enguany tindrà lloc el 12 de novembre de 16.30 a 19.30h. L’acte comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, qui el conclourà i serà conduït per la periodista de Betevé Olga Valencia. Les places són limitades i per aquest motiu es prega fer les inscripcions en línia per reservar plaça. Al final de l’acte, s’oferirà un petit refrigeri que posarà el punt final a la quarta edició.

Afegeix un comentari nou