L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius demana ‘connectar justícies’ en el seu darrer manifest

Colectic-comunitari
Fotograma del vídeo de la campanya 'Connectar Justícies'. Font: Associació de Drets Sexuals i Reproductius. Font: Associació de Drets Sexuals i Reproductius
Fotograma del vídeo de la campanya 'Connectar Justícies'. Font: Associació de Drets Sexuals i Reproductius.

L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius demana ‘connectar justícies’ en el seu darrer manifest

Colectic-comunitari

Resum: 

L’entitat urgeix al teixit associatiu i a la societat civil a “vertebrar la resposta conjunta per a la justícia global”.

Interconnectar la lluita per la justícia sexual i reproductiva amb la lluita per la justícia climàtica. Aquest és l’objectiu de la darrera campanya de l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius, que ha publicat el manifest ‘Connectar Justícies’, secundat ja per diverses entitats feministes i ecologistes de referència, entre les quals es troben Ca la Dona, Fruita amb Justícia Social, Novembre Feminista, l’Obsevatori del Deute en la Globalització, la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere i la Xarxa de Dones per la Salut i Xarxa Feminista, entre altres.

El manifest 'Connectar justícies' s'inicia fent una crida davant la "necessitat urgent" d'articulació del teixit associatiu i la ciutadania per "vertebrar" una "resposta conjunta" que tingui com a objectiu "la transformació d'un món on valgui la pena viure". Tot seguit, el text de l'Associació recorda que "ens trobem enmig d'un encreuament de múltiples crisis en què les diferents estructures d'opressió incrementen, dia rere dia, la seva capacitat d'exercir violència".

Durant tot el text, es posa el focus en la interseccionalitat de les opressions que el sistema exerceix sobre les ciutadanes, argumentant que "el colonialisme, l'imperialisme, la supremacia blanca, el racisme, la misogínia, l'heteropatriarcat, el capitalisme fan que totes, tots, totis enfrontem enormes i múltiples desafiaments".

El manifest també insisteix en la problemàtica de l'auge de l'extrema dreta i els feixismes, una xacra que l'Associació de Drets Sexuals i Reproductius ja ha assenyalat en passades campanyes com a causant d'un retrocés en els drets de les dones i d'altres col·lectius. Segons el text, l'entrada a les institucions de partits polítics com ara Vox fa que s'hagin imposat "agendes de violència que destrueixen allò comú i allò col·lectiu".

La campanya 'Connectar justícies' consta, a més del manifest, d'un vídeo que s'ha difós a través de les xarxes socials de l'Associació de Drets Sexuals i Reproductius amb el text 'Que tu que jo que el món' que l'escriptora catalana Mireia Calafell.

Afegeix un comentari nou