L’associació Reds inicia la campanya 'Els nostres drets, els de tothom'

Reds-Red de solidaridad para la transformación social
Autor/a: 
Reds
 Font: Reds
Cartell de la campanya 'Els nostres drets, els de tothom'. Font: Reds

L’associació Reds inicia la campanya 'Els nostres drets, els de tothom'

Autor/a: 
Reds
Reds-Red de solidaridad para la transformación social

Resum: 

La peça central de la campanya és un manifest que exposa la protecció internacional dels Drets Humans i fa cinc demandes concretes que poden dur a terme els governs locals catalans.

​A través de la campanya 'Els nostres drets, els de tothom', l’associació Reds, vol destacar les possibilitats i les capacitats que tenen els governs municipals a l’hora de prendre mesures a favor del respecte i la protecció dels Drets Humans, fent èmfasi en el fet que, en un món globalitzat, les accions locals impacten fora de les seves fronteres. El 28 de setembre a les 13 h tindrà lloc l'acte de presentació de la iniciativa.

La campanya compta amb el suport de vuit organitzacions de referència en l’àmbit de la justícia global: Acaps, Desos, Intered, La Lliga dels Drets dels Pobles, Musol, Taula per Mèxic, Xarxa Sud i la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines. ​Des de la perspectiva esmentada, i amb l'impuls d'aquestes entitats, Reds demana voluntat política als equips de govern municipals a l’hora de protegir internacionalment els Drets Humans, un encàrrec que, com a membres d’institucions públiques, tenen la responsabilitat de complir.

Aquesta visió queda recollida en el Manifest de la campanya, en el qual també es dona rellevància a la corresponsabilitat com a valor indispensable per garantir la dignitat humana i en el qual se sosté que s’ha d’acabar amb les visions divisòries del món basades en conceptes polaritzats com països del nord i països del sud o desenvolupats i subdesenvolupats, basant-se en que davant les vulneracions de Drets Humans, només hi ha un nosaltres, perquè els nostres drets, són els de tothom.

El dijous 28 de setembre a les 13 h es durà a terme de forma virtual l’acte de presentació de la campanya, ​on s’explicarà l’abast de la campanya i comptarà amb la participació de Jeimi Aguilera advocada defensora dels Drets Humans a Colòmbia i Patricia Domínguez Zea, integrant del Centre de Drets Humans Fray Bartolomé de Las Casa de Chiapas, Mèxic.

'Els nostres drets, els de tothom' conclourà al II Fòrum Local Global, un espai de debat i reflexió entorn a la importància de la incidència política en matèria de protecció internacional dels Drets Humans, que tindrà lloc dijous 19 i divendres 20 d’octubre al Centre Cívic Pati Llimona (Barcelona).

Afegeix un comentari nou