Laura Ortiz: “Si l’estat d’alarma s’allarga molt, tindrem dificultats i grans pèrdues econòmiques”

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
Ortiz alerta que la campanya d'estiu de l'entitat serà complicada degut a la crisi del Covid-19. Font: Dona Kolors. Font: Font: Dona Kolors.
Ortiz alerta que la campanya d'estiu de l'entitat serà complicada degut a la crisi del Covid-19. Font: Dona Kolors.
Les treballadores i educadores socials continuen donant suport per correu electrònic i telèfon a les dones ateses per l’entitat. Font: Dona Kolors. Font: Font: Dona Kolors.
Les treballadores i educadores socials continuen donant suport per correu electrònic i telèfon a les dones ateses per l’entitat. Font: Dona Kolors.
Amb les noves mesures preses pel govern central, el taller de Dona Kolors està temporalment tancat. Font: Dona Kolors. Font: Font: Dona Kolors.
Amb les noves mesures preses pel govern central, el taller de Dona Kolors està temporalment tancat. Font: Dona Kolors.

Laura Ortiz: “Si l’estat d’alarma s’allarga molt, tindrem dificultats i grans pèrdues econòmiques”

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

La responsable de comunicació i web de Dona Kolors alerta que la crisi de la Covid-19 ha aturat l’activitat del taller de confecció de roba i totes les demandes han estat anul·lades.

En quina situació es troba actualment l’entitat?

Dona Kolors, com moltes altres entitats, està passant per moments força complicats. Vivim una situació excepcional, d’unes característiques inaudites que requereixen de molt d'esforç i de presa de decisions difícils en temps rècord.

Podeu seguir treballant des de casa d’alguna forma?

Les treballadores i educadores socials continuen donant suport per correu electrònic i telèfon a les dones ateses per l’entitat, que ara són més vulnerables que mai. En situacions d’urgència, es pacten cites presencials extremant les precaucions. A Dona Kolors seguim fent difusió a xarxes socials i la nostra botiga online segueix funcionant, tot i que amb certes dificultats.

I quina és la situació de les treballadores?

Amb les noves mesures preses pel govern central, el taller de Dona Kolors està temporalment tancat, però ja fa dies que l’activitat va cessar. Vetllar per la salut de totes les treballadores i evitar l’exposició i la propagació del Covid-19 ha sigut la màxima prioritat.

Quines dificultats s’estan trobant en termes econòmics?

Amb les botigues tancades, ja ens han anul·lat algunes comandes i no hem pogut servir comandes des del 14 de març. Si l’estat d’alarma i la tornada a la normalitat es dilata en el temps, tampoc podrem enviar les comandes pendents d’entrega, amb les pèrdues i dificultats que això comportaria.

Saps si les treballadores podran rebre alguna ajuda?

Totes han continuat rebent el seu sou, les prestacions de l’Administració i altres suports socials. L’entitat està treballant per a minimitzar els efectes que aquesta situació pugui tenir sobre les seves treballadores.

Com veus el futur de Dona Kolors un cop es pugui tornar a treballar amb normalitat?

Aquesta campanya d’estiu serà complicada, però som optimistes i estem treballant ja en pròximes campanyes. El projecte seguirà endavant i esperem que després d’aquesta experiència surti més reforçat que mai.

Afegeix un comentari nou