Les entitats de joves es reivindiquen en la 20a edició dels Premis de l’Associacionisme Juvenil

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Judit Meix
 Font: CNJC
Celebrada la 20a edició del Premis de l’Associacionisme Juvenil del CNJC. Font: CNJC
 Font: CNJC
La Festa dels Premis de l’Associacionisme Juvenil s’ha celebrat aquest dissabte a la Nau Bòstik de Barcelona. Font: CNJC
 Font: CNJC
El CNJC ha apostat per consolidar el format, repetint amb les categories de premis habituals. Font: CNJC

Les entitats de joves es reivindiquen en la 20a edició dels Premis de l’Associacionisme Juvenil

Autor/a: 
Judit Meix
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) és la plataforma que aplega més de 90 entitats juvenils a Catalunya, és l'organització impulsora d'aquest certàmen.

Sis projectes han estat guardonats als Premis de l’Associacionisme Juvenil i els Premis de l’Educació en el Lleure en la seva 20a edició. Un any més, les associacions i organitzacions de joves han reivindicat el seu “paper transformador i com a motor de canvi social”. Així ho ha expressat la presidenta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), Julia Rosanna Sánchez-Valverde, a la Festa dels Premis de l’Associacionisme Juvenil celebrada a la Nau Bòstik de Barcelona.

El valor de la tasca de les entitats juvenils, així com el reclam a les administracions per suplir les seves necessitats, han sigut l’eix conductor de la festa al reconeixement a la feina diària de centenars de joves associats a Catalunya.

Premi Orgull al projecte educatiu d'un agrupament escolta i guia

L’Agrupament Escolta i Guia Lo Manaix ha estat l'entitat guanyadora del Premi Orgull. Enguany, l'agrupament celebra el seu 20è aniversari i el seu projecte educatiu té com a voluntat educar per la transformació social, mitjançant una metodologia per projectes seguint un mètode escolta i guia.

El Premi Orgull va destinat a reconèixer projectes efectuats el 2022, protagonitzats per persones joves associades que formen part d'un projecte de transformació personal i comunitària. La iniciativa guanyadora podrà gravar un vídeo promocional valorat en 300 euros.

Un projecte periodístic, Premi Impacte pel foment de la llengua

El projecte guardonat amb el Premi Impacte ha estat La Tangent, una plataforma que busca consolidar-se com a portal de referència dins del sector periodístic i cultural juvenil de Catalunya.

Aquesta categoria s'enfoca a contribuir a fer possibles projectes i iniciatives que contribueixin a fomentar l'ús social de la llengua catalana i que consisteix en un premi de 2.000 euros a destinar al projecte i la seva difusió.

Premi Horitzó al desenvolupament comunitari

El Casal Popular Lina Òdena, associació cultural i popular de l’Esquerra de l’Eixample de Barcelona, ha estat l'entitat guanyadora d'aquesta categoria. El projecte vol ser un espai de reunió i vertebració del moviment comunitari al barri, un espai de trobada per les veïnes, així com un equipament que permeti resoldre necessitats immediates des de l’autogestió.

El Premi Horitzó s'atorga a iniciatives transformadores impulsades per joves i que volen dur a terme durant el curs 2022-2023. Consisteix en un premi 2.000 euros a destinar al projecte premiat i la seva difusió.

L'escoltisme i el guiatge, guardonat amb el Premi Estímul

L’Agrupament Escolta i Guia La Canadenca, de Vilafranca del Penedès, i l’Agrupament Escolta Ermessenda del Casc Antic, de Barcelona, han estat les dues associacions guanyadores dels Premis Estímul de l'educació en el lleure.

Aquesta categoria es coorganitza entre el CNJC i la Fundació Carulla, i es destina específicament a projectes i entitats del sector de l’associacionisme educatiu amb dos premis de 800 euros.

Un projecte d'horts urbans guanya el Premi Estímul Plus

Es tracta d'un únic premi de 1.500 euros, atorgat a un altre agrupament escolta i guia, aquest cop el l'AEiG Berenguer el Gran de Sant Cugat del Vallès. El projecte presentat tracta d'impulsar horts urbans en coordinació amb l'ajuntament del municipi, el qual ha cedit l'espai.

Amb aquest premi, des del CNJC han valorat la voluntat transformadora i de cohesió social amb l'entorn des del compromís i la participació en els afers col·lectius.

Afegeix un comentari nou